Kuveyt'te aile faciası: Anne babaları evde olmayan 8 kardeş yangında hayatını kaybetti

Yangın sırasında evden kaçan iki hizmetçiden biri polis tarafından yakalandı. Ancak emniyet, yangının çocuklar tarafından oyun oynarken çıktığını düşünüyor

Kuveyt’in Sabahulahmed şehrinde bir evde çıkan yangında Uteybi ailesinden 8 çocuk hayatını kaybetti, 5 çocuk ise sağ kurtuldu.

Kuveyt İtfaiye Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ölenlerin hepsinin kardeş olduğu, çocuklardan en küçüğünün 8, en büyüğünün 14 yaşında olduğu belirtildi.

El-Enba’nın haberine göre, evin giriş katında çıkan yangın sırasında anne babanın dışarıda olduğu belirtildi.

Ölen çocukların isimlerinin Türki (14), Münire (12), Nahar (10), Abdurrahman (6), Curi (7), Hacer (3), Benderi (2), Muslat (8 aylık) olduğu öğrenildi.

kardeşler.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

Emniyet güçleri, yangın çıktıktan sonra evden kaçan Ganalı ve Etiyopyalı iki hizmetçiyi yakalamak için operasyon başlattı.

"Çalışma ruhsatım olmadığı için kaçtım"

Yangından bir gün sonra güvenlik güçleri tarafından yakalanan Etiyopyalı, savcıya verdiği ifadede yangını kendisinin değil Gana uyruklu diğer hizmetçinin çıkardığını, kendisinin de ruhsatsız çalıştığı için korkarak evden kaçtığını söyledi.

Diğer hizmetçinin yakalanması için talimat veren savcılık, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Polis: Yangını çocuklar çıkardı

İtfaiye Müdürlüğü, yangının kasten çıkarıldığı ihtimali üzerinde dursa da El-Enba’ya konuşan bir emniyet yetkilisi, yangının çocuklar tarafından oyun oynarken çıkarıldığını belirtti. Bunun dayanağı olarak da çocuklardan birinin çekilen bir videoda "Yangını ağabeyim çıkardı" demesi gösterildi.

Yangından kurtulan 5 çocuktan birinin ifadesinden yola çıkan polis, olayın oyun oynarken çıktığını ifade etti.

cenaze-twitter.jpg
8 kardeşin cenaze törenine birçok kişi katıldı / Fotoğraf: Twitter

 

Söz konusu kaynak, evde yapılan incelemelerde çocukların salonda çakmakla oynadığını ve ateşe verdikleri bir nesneyi kanepenin üzerine attıklarını kaydetti.

Yangında hayatını kaybeden 8 çocuğun cenazesi bu sabah saatlerinde defnedildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU