Dilipak: İnşallah 8 Mart bahanesiyle gay ve lezbiyenler sokağa çıkmazlar

Akit yazarı: İdlib’de operasyonlar devam ederken böyle bir hareket çılgınlık olur

Fotoğraf: Rueters

Yeni Akt gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle “gay ve lezbiyenlerin sokağa çıkmaması gerektiğini” söyledi.

Dilipak, bugünkü köşe yazısına “İnşallah, ‘Dünya Kadınlar Günü’ bahanesi ile gay ve lezbiyenler sokağa çıkmazlar!. İdlib’de operasyonlar devam ederken böyle bir hareket çılgınlık olur. Buna destek verecek belediye ve derneklerin de bu konuyu bir defa daha düşünmeleri gerek” ifadeleriyle başladı.

Kadına yönelik şiddetin engellenmesi için imzalanan İstanbul Sözleşmesi’nin aileye yönelik bir tehdit olduğunu öne süren Akit yazarı, yazısına şöyle devam etti:

8 Mart, bu sene sadece “Dünya Kadınlar Günü” olarak anılmayacak. “İstanbul Sözleşmesi” ve “Cinsiyet Eşitliği” politikası da gündem olacak! Bu iki ifsat hareketi de en az LGBT kadar aileye yönelik bir tehdit olarak toplumda infiale sebep oluyor.

Dilipak, yazısında özetle şu ifadeleri kullandı:

Biz bugün bizim de ait olduğumuz medeniyetin paydaşları olan siyasileri, Media’yı, STK’ları, kişileri, gay ve lezbiyenleri, feministleri ya da maçoluğu yüceltenleri açık ve net bir dille ve Müslüman kimlikleri ile kınamaya çağırıyoruz. Aslında bu tür kutlamalar toplumda bir turnusol kağıdı görevi yapıyor. Bu vesile ile kim kimdir, daha yakından tanıyoruz. 

Bir kez daha hatırlatalım, bu “İstanbul Sözleşmesi” ve CEDAW karşısında partilerin tutumu, birilerinin siyasi hayatına mâl olabilir. Benden söylemesi. Hiçbir başarı bu kaybı telafi edemez. 

Akit

DAHA FAZLA HABER OKU