Sivas’ta Afgan uyruklu bir hasta koronavirüs şüphesi ile gözetim altına alındı

Sivas’ta yüksek ateş şikayeti ile hastaneye başvuran bir Afgan, gözetim altına alındı. Hastanın durumu test sonuçlarının çıkmasından sonra belirlenecek

Fotoğraf: İHA

Sivas’ın Ferhatbostan Mahallesi’nde 4 yıldır ikamet eden Afganistan uyruklu N.S.(29) yüksek ateş şikayeti ile 112’den yardım istedi.

Özel bir ekip ambulansla hastayı alarak Numune Hastanesi’ne kaldırdı. Hasta, acil servis hazırlanana kadar ambulanstan indirilmedi.

Acil serviste gerekli enlemler alındıktan sonra hasta içeriye alındı. Gözetim altına alınan Afgan hastanın koronovirüs olup olmadığı testlerden sonra ortaya çıkacak.

Sivas Valiliğinden koronavirüs açıklaması:

- "Afganistan vatandaşı göçmen şahıs, yaklaşık 4 yıldır ilimizde ikamet etmektedir ve salgın hastalığın başladığı ülke ve bölgelerde, salgının başladığı tarihlerde kesinlikle bulunmamıştır. Şahıs olağan ve mevsimsel grip nezle belirtileri göstermektedir"
- "Ülkemizde, ilimizde, kayıtlara geçmiş herhangi bir koronavirüs vakası tespit edilmemiş olup, hiçbir vatandaşımız veya düzensiz göçmende de teşhisi bulunmamaktadır"

Konuyla ilgili Sivas Valiliği de bir açıklama yaptı. Öğle saatlerinde valilik binasına giden Afganistanlı bir göçmenin rahatsız olduğu için yardım talep ettiği, görevlilerce de 112 vasıtasıyla ambulans çağrılarak Numune Hastanesi'ne sevkinin sağlandığı belirtilen açıklamada, yapılan muayene ve tetkikler sonucu, şahsın rutin bir soğuk algınlığı yaşadığı belirtildi.

"Anılan Afganistan vatandaşı göçmen şahıs, yaklaşık 4 yıldır ilimizde ikamet etmektedir ve salgın hastalığın başladığı ülke ve bölgelerde, salgının başladığı tarihlerde kesinlikle bulunmamıştır" denilen açıklamada, ."Ülkemizde, ilimizde, kayıtlara geçmiş herhangi bir koronavirüs vakası tespit edilmemiş olup, hiçbir vatandaşımız veya düzensiz göçmende de teşhisi bulunmamaktadır" denildi. 

Asılsız bilgileri çıkaran, yayan, yazan ve paylaşanlar hakkında, "toplumun huzur ve sükununu bozmak" suçundan adli işlem yapılacağı vurgulanan açıklamada, bu tür kötü amaçlı yayın ve haberlerin, Suriye'de yürütülen Bahar Kalkanı Harekatı'na denk getirilmesinin manidar olduğu ileri sürüldü. 

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU