Rusya Savunma Bakanlığı: Suriye’de uçan Türk uçaklarının güvenliğini garanti edemeyiz

Milli Savunma Bakanlığı Suriye’ye ait 2 uçağı düşürdüğünü duyurdu, Rusya Savunma Bakanlığı Suriye’nin açıklamalarına destek verdi

Fotoğraf: AA

İdlib’de şehit olan 33 askerin ardından Suriye ve Suriye’ye destek olan Rusya ile Türkiye arasında yükselen tansiyon artarak devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, pazar günü yaptığı açıklamada; Şam’ın, savaşın yaşandığı İdlib’in üzerindeki hava sahasını kapatmasının ardından, Rusya'nın Suriye’nin kuzeyinde uçmakta olan Türk uçaklarının güvenliğini garanti edemeyeceğini duyurdu.

Sputnik English'in haberine göre Suriye rejimi, Suriye’nin kuzeybatı hava sahasını ihlal eden her hava taşıtına düşman hedefi olarak muamele edeceklerini ifade etmişti.

Bu açıklamalar İdlib’de iki Suriye uçağının düşürüldüğü ve pilotların kendilerini fırlatarak kurtardığı olayın ardından geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suriye haber ajansı SANA, uçağı düşürenleri “Türkiye rejiminin terörist güçleri” olarak tanımladı ancak bunların Türk birlikleri mi yoksa Ankara’nın desteklediği güçler mi olduğuna açıklık getirmedi.

Vurulan uçakların modeli açıklanmadı ancak bunların muharebe jeti olduğu tahmin ediliyor.

Suriye ordusunda Mig-29, SU-22 ve SU-24’lerin bulunduğu biliniyor.

Milli Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada Suriye’ye ait 2 uçağı düşürdüğünü duyurmuştu.

 

Sputnik International

DAHA FAZLA HABER OKU