Naci Görür Malatya'daki depremin ardından uyardı: Yeni bir deprem olabilir

Deprem uzmanı Görür: Malatya bundan sonra ne zaman olacağını bilemediğimiz komşu depremini hissedecek

Fotoğraf: AA

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Salı günü Malatya’nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görür, Malatya’daki depremin artçı değil yeni bir deprem olduğunu söyledi ve yeni bölgeler için uyarılarda bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Görür, "Arkadaşlar, Dünkü 5,1 Malatya, Pütürge/Karşıyaka depremini soran izleyicilerim var. Bu konuda kısaca fikrimi söyleyeyim. Muhtemelen bu deprem yeni bir deprem, artçı falan değil. Sivrice-Çelikhan arasındaki fay kolunun daha önce Elazığ depremiyle kırılmayan batı kesimi kırıldı" dedi.

 

Doğu Anadolu Fayı’nın bu kesimde kırılmayan yerleri kırıp temizlediği değerlendirmesinde bulunan Görür, şöyle devam etti:

"Tahminim kırık artık Maraşı etkileyecek Pazarcık segmanına dayandı veya bir başka yeni ve küçük bir depremle dayanacak. Malatya bundan sonra Ne zaman olacağını bilemediğimiz komşu depremini hissedecek. Tabii bunu söylerken DAF’ın dışındaki Sürgü, Malatya ve Ovacık Faylarını hesaba katmıyorum"

Görür, Elazığ depreminden sonra deprem olan yerden güneybatıya doğru stres transferi olabileceği konusunda yaptığı uyarıyı hatırlattı.

Malatya’da salı günü merkezi Karşıyaka-Pütürge olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve çevre illerde hissedilmişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU