İran'da 5 kişide daha yeni tip koronavirüs tespit edildi... Tahran yönetimi, salgına karşı mücadele merkezi kurdu

2 kişinin yeni tip koronavirüsten dolayı hayatını kaybettiği İran'da, biri doktor olmak üzere 5 kişide daha virüs tespit edildiği belirtildi

Fotoğraf: AA

İran'ın Kum kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından biri doktor, 3 kişide daha virüs tespit edildi. 

Virüs salgınıyla alakalı Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur basına yaptığı açıklamada, Kum'da 2, Arak kentinde de 1 İranlı olmak üzere tedavi altına alınan üç kişide daha virüs tespit edildiğini duyurdu.

Arak kentindeki hastanın Kum kentinden gelen bir doktor olduğunu aktaran Cihanpur, hastaların karantinaya alındığını kaydetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran'da vaka sayısı 5’e yükseldi

İran'da dün ilk kez Kovid-19 vakası 2 kişide tespit edilmiş ve gözetim altında tutulan hastalar hayatını kaybetmişti.

İran devlet televizyonu da hayatını kaybeden söz konusu kişilerin Çin'e seyahat etmediklerini ve Kum'da yaşayan vatandaşlar olduklarını duyurmuştu.

Babol şehrinde de koronavirüs şüphesiyle 2 kişi karantinaya alındı

İran'ın Mazenderan eyaletine bağlı Babol şehrinde 2 kişinin korona virüsü şüphesiyle karantina altına alındığı bildirildi.

Babol Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Mustafa Cevaniyan yaptığı açıklamada, Babol şehrinde 2 kişinin korona virüsü şüphesiyle karantina altına alındığını belirterek, "Kesin teşhis için test sonuçlarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Karantina altına alınan 2 kişinin test sonuçları olmadan kesin teşhis koyamayacaklarını belirten Cevaniyan, "Her 2 kişi de şu an karantina altında ve gerekli örnekler şüphelilerden alındı" dedi.

Cumhurbaşkanı Ruhani’nin talimatıyla virüsle mücadele merkezi kuruldu

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kum kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından “Koronayı Önleme ve Mücadele Merkezi" kurulduğu belirtti.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Ruhani'nin talimatıyla oluşturulan merkeze Sağlık, İçişleri, Turizm ve Ulaştırma Bakanları ile Silahlı Kuvvetler temsilcisinin katılacağı ifade edildi.

Rebii, hükümetin salgınla mücadele için tüm kapasitesiyle gerekli önlemleri alacağını belirterek, halka Sağlık Bakanlığı ile iş birliği ve tavsiyelere uyma çağrısında bulundu. 

Irak virüsten dolayı İran'a açılan sınır kapılarını kapattı

İran'da 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları nedeniyle Irak, bu ülkeye açılan bir sınır kapısını kapattı.

Vakaların ardından Irak Sağlık Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturdu. 

Bazı Iraklılar, sosyal medyada, yetersiz altyapıya sahip ülkede korona ile mücadele için İran'a açılan gümrük kapılarının kapatılmasını talep etmeye başladı.

Twitter'da "İran'la sınırları kapatın" etiketiyle çok sayıda paylaşım yapılırken, bazı mesajlarda da "Öncelik sağlık olmalı", "Yardım edin" gibi ifadeler kullanıldı. 

Bu gelişmelerin ardından Meysan Valiliği, komşu İran'a açılan Şeyb Gümrük Kapısı'nın koronavirüs vakaları nedeniyle kapatıldığını duyurdu.

Basra ve Diyala valiliklerinden yapılan açıklamalarda ise, İran-Irak arasındaki sınır kapılarında sağlık birimlerinin bulundurulduğu, buraya gelen Iraklı ve İranlı vatandaşların kontrollerden geçirildiği belirtildi.

Irak ile İran arasındaki 1450 kilometrelik sınır hattı üzerinde toplam 8 gümrük kapısı bulunuyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU