Irkçılıkla suçladığı kadını kaçırıp dizi izletti

Robert Noye birinci dereceden taciz ve hürriyetten yoksun kılmakla suçlanıyor

Afrikalı Amerikalı bir ailenin nesiller boyu süren hikayesini ele alan Kökler dizisi, Afrikalı savaşçı Kunta Kinte'nin köle olarak satılmasıyla başlıyor (KCRG)

İddialara göre Robert Noye bir kadını kaçırıp, "ırkçılığının farkına varması için" köleliği konu alan 1977 yapımı dizi Kökler'i (Roots) izlemeye zorladı.

Iowa Cedar Rapids Polis Departmanı, 52 yaşındaki Afrikalı Amerikalı Robert Noye'yi birinci dereceden taciz ve hürriyetten yoksun kılma suçlamalarıyla pazartesi günü gözaltına aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şikayete göre Noye, kadını bir evde kendisiyle beraber oturup "ırkçılığının daha iyi farkına varması için" diziyi izlemeye zorladı.

Gazette'nin haberine göre Noye, ayrılmaya çalışan kadına "oturduğu yerde kalıp kendisiyle beraber filmi izlemesini aksi halde onu öldürüp vücut parçalarını Şikago'ya kadar Interstate 380 yolu boyunca atacağını" söyledi.

Ünlü Kökler dizisinde yazar Alex Haley'in ailesinin hikayesi anlatılıyor. Haley ilk romanını 1977'de çekilen diziden bir yıl önce, 1976'da kaleme aldı.

1750'lerde Batı Afrika'daki Gambiya'da başlayan hikaye, nesiller boyunca Afrikalı Amerikalı bir aileyi ele alıyor. Ailenin mini diziye konu son nesliyse İç Savaş sonrası Amerika'da geçiyor.

Yayımlandıktan sonra 37 dalda Primetime Emmy Ödülüne aday gösterilen Kökler, 9 dalda ödülün sahibi olmuştu. Dizi ayrıca Altın Küre ve Peabody ödüllerini de kazandı.

Noye'nin kaçırdığı kadına 9 saatlik dizinin tamamını izletip izletmediği bilinmiyor.

Noye halen iki ayrı suçtan göz altında bulunuyor.

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU