Başörtülü Kevser Celayir, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'nun yardımcısı olacak

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na yeniden seçilen Canan Kaftancıoğlu, yönetim kadrosuna başörtülü bir üyeyi kattı

Canan Kaftancıoğlu - Kevser Celayir / Fotoğraf: AA-Independent Türkçe

Pazar günü yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kongresi’nde tekrar başkanlık koltuğuna oturan Canan Kaftancıoğlu, Bingöl doğumlu ve başörtülü Kevser Celayir’i il yönetim kuruluna aldı.

Sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan Celayir’in CHP İstanbul İl Yönetimi'ne giren ilk başörtülü yönetici olduğunu Abdulkadir Selvi köşesinden duyurdu.

Selvi, “Bu arada Canan Kaftancıoğlu’nun yeniden seçildiği İstanbul İl Kongresi'nde yönetime başörtülü bir üye girdi. Bingöllü olan Kevser Celayir, sosyal sorumluluk projelerinde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

“Sadece başörtülü olduğu için yönetime alınmadı”

Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Ali Aktaş da Kaftancıoğlu’nun il yönetimine başörtülü Celayir’i il yönetimine aldığı bilgisini paylaştı.

Aktaş, sosyal medya hesabında şu ifadelere yer verdi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Canan Kaftancıoğlu başörtülü Kevser Celayir'i il yönetimine almış. Kaftancıoğlu, 'Sadece başörtülü olduğu için değil, bilgi ve birikimi nedeniyle Kevser hanımı yönetime aldım. Sadece başörtülü olduğu için yönetimde yer aldığını düşünmek, onun birikimine haksızlık olur' demiş.”

Celayir’in başkan yardımcısı olması bekleniyor

Kaftancıoğlu’nun 40 kişiden oluşan il yönetimi, 13 kadın ve 27 erkekten oluşuyor.

Independent Türkçe’nin edindiği bilgiye göre, görev dağılımında Kevser Celayir’in CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı olacak.

Kevser Celayir kimdir?

1990 Bingöl doğumlu ve bir çocuk annesi olan Celayir, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği bölümünü bitirdi.

Yüksek lisansını Bingöl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Zaza Dili ve Edebiyatı’nda yapan Celayir, Kurmanci ve Zazaca dersler de veriyor.

Celayir, çalışma hayatında kadının yeri, kırsalda kadınlarla okur yazarlık eğitimi gibi birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldı. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU