Erdoğan: Sosyal medya tam bir çöplük haline geldi

Teknoloji bağımlılığının tehditlerinden bahseden Erdoğan, “Günümüzde teknoloji bağımlılığı sebebiyle adeta modern kölelere dönüşen yığınlarla karşı karşıyayız” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizi siber güvenlikte dünya çapında bir marka haline dönüştüreceğiz" dedi.

Erdoğan, "Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse elektronik sistemlerimizin güvenliği de o derece önemlidir" ifadesini kullandı.

Teknoloji bağımlılığının tehlikesinden bahseden Cumhurbaşkanı, sosyal medya platformlarını eleştirdi:

"Sosyal medya bu bakımdan tam bir çöplük, tam bir başıboş mecra haline dönüşmüştür. Türkiye, insanların taciz edildiği, dolandırıldığı, lince tabi tutulduğu böyle bir sanal dünyaya asla teslim olmayacak. Gerçek hayatta suç olan her şeyin internet ortamında da aynı karşılığı bulması şarttır"

Günümüzde verinin petrol kadar önemli hale geldiğine işaret eden Erdoğan, "Ülkemize yönelik siber saldırıların pek çoğu bu ekipler ve uygulamalarla çoğu zaman kimsenin haberi olmadan sesiz sedasız bertaraf ediliyor" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Günümüzde teknoloji bağımlılığı sebebiyle adeta 'modern köleler'e dönüşen yığınlarla karşı karşıyayız" diye devam etti.

5G teknolojisine de değinen Cumhurbaşkanı, "5G konusunda geciktiğimiz her günün ülkemize büyük maliyeti var. Yerli altyapısını kurmadan 5G'ye geçemeyiz" ifadesini kullandı.

Yeni kurulan Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin 365 gün kesintisiz çalışacağını aktaran Cumhurbaşkanı, TÜRKSAT 5A uydusunun bu yılın sonunda, 5B uydusunun gelecek yıl, TÜRKSAT 6A’nın 2022 yılında uzaya gönderileceğini açıkladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU