Zümrüt Apartmanı’nda ailesini kaybetmişti, Konya’ya imam hatip okulu yaptırdı

Bakan Selçuk: Bu okul arkasında Feriha Ulugülyağcı'nın çok büyük bir hikayesini barındırıyor

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2004 yılında Konya'da Zümrüt Apartmanı'nın çökmesi sonucu ailesini kaybeden Feriha Ulugülyağcı tarafından yaptırılan okulun açılışına katıldı.

Bakan Selçuk, Selçuklu ilçesi Kerkük Caddesi'nde yapım hatası nedeniyle 2 Şubat 2004'te, Kurban Bayramı akşamı çöken Zümrüt Apartmanı'nda ailesini kaybeden  Feriha Ulugülyağcı'nın yaptırdığı Seyit Ulugülyağcı İmam Hatip Ortaokulu'nun açılış törenine katıldı.

Selçuk, burada yaptığı konuşmada şunları nifade etti:

Özellikle bu okulun açılışına gelmek istedim. Çünkü bu okul arkasında Feriha Ulugülyağcı'nın çok büyük bir hikayesini barındırıyor. Burası bir değil bin okul büyüklüğünde bir okuldur. Bu gücün bütün çocuklarımızın kalplerini yeşertmesini, zihinlerini geliştirmesinin yanı sıra haysiyetleri, şerefleri ve onurlarıyla dimdik ayakta duran çocuklar yetiştirmesi için de güzel bir mekan olduğunun farkındayız.

Paylaşılamayan miras

Feriha Ulugülyağcı, Zümrüt Apartmanı'nın enkazından yaralı kurtuldu. Ancak çocukları Abdurrahman ve Zeliha ile eşi Seyit Ulugülyağcı'yı enkaza kurban verdi.

Feriha Ulugülyağcı, eşini ve iki çocuğunu kaybettiği için yasalar gereği mirasın yarısını alacaktı. Diğer yarısı ise Seyit Ulugülyağcı'nın ailesine verilecekti. Fakat bir yerel kanalda çıkan "Zeliha Ulugülyağcı enkazdan çıkarıldıktan sonra hastanede öldü" haberinin hemen üzerine miras davası açtı ve servetin tamamının kendisine verilmesini istedi.

thumbs_b_c_e8674851906d58c0c63c89579a18d7ea.jpg
Fotoğraf: AA

Gerekçesi ise, eşinin ve oğlunun aynı anda öldüğü kızının ise kurtarıldıktan sonra hastanede ölmesiydi. Bu durumda mirasın diğer yarısı kızının olacak, oradan da anneye kalacaktı.

Ancak Seyit Ulugülyağcı'nın kardeşleri, yaklaşık 5 milyon TL'lik mirasın hayatta kalan eş ile kendileri arasında paylaştırılması gerektiğini belirterek veraset ilamı aldı.

Davadaki bir raporda babasından sonra öldüğü iddia edilen 24 yaşındaki Zeliha'nın göçüğe bağlı ölümünün gerçekleştiği, babası Seyit ile aynı zamanda öldüğü belirtildi.

Mahkeme, ölüm aynı anda olduğu için mirasın paylaşılmasına kardeşler ile eş arasında paylaştırılmasına karar verdi.  

Konya’da, 2 Şubat 2004’te, merkez Selçuklu Belediyesi Kerkük Caddesi’nde Zümrüt Apartmanı çökmüş, enkaz altında kalan 92 kişi ölmüş, 30 kişi yaralanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU