Erdoğan'dan Shane Larkin yorumu: 12 Dev Adam çok daha güçlü şekilde sahaya çıkacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk vatandaşlığına geçerek milli takımda forma giyecek basketbolcu Shane Larkin ile ilgili "12 dev adamımız çok daha güçlü şekilde sahaya çıkacaktır" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Burhan Felek Atletizm Stadı'nda konuştu. 

Anadalu Efes oyuncusu Shane Larkin'in Türkiye vatandaşlığına geçerek Türk Milli Basketbol takımında yer alacak olmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan şunları söyledi: 

Basketbol severlere bir müjde vermek istiyorum. Eurolegue'de üst üste en değerli oyuncu seçilen Shane Larkin, artık ay yıldızlı forma ile mücadele edecek. Vatandaşlığımıza aldık, imzasını üç gün önce attım. Milli takımımızdaki güçlenme kendi bünyemizde de çok daha farklı bir atılmasına vesile olacaktır. 12 Dev Adamımız çok daha güçlü şekilde sahaya çıkacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  yüzme havuzlarını günün 24 saati açık hale getirdiklerini aktararak, "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında yıl sonuna kadar 1 milyon kişiye yüzmeyi öğreteceklerini, bunun Gençlik ve Spor Bakanlığının en önemli adımı ve kararı olduğunu ifade etti.  

Burhan Felek Tesisleri'nin de haftanın 7 günü ve günün 24 saati hizmet vereceğini aktaran Erdoğan, genç sporcuların genelde "Okul mu? Spor mu?" ikileminde kaldıklarını hatırlatarak bununla ilgili yeni düzenlemeyi şöyle açıkladı: 

Artık yetenekli gençlerimiz okul mu, spor mu ikileminde kalmayacak. Uluslararası organizasyonlara ülkemizi temsil etmiş sporcular anlaşma sağlanan 28 vakıf üniversitesinde yüzde yüz bursla eğitim ve öğretim görme hakkına kavuşuyor. Böylece gençlerimizin müsabakalara hazırlanmak için ayırdıkları vakit sebebiyle diğer arkadaşlarına göre dezavantajlı konuma düşmelerinin önüne geçiliyor.

 

AA 

DAHA FAZLA HABER OKU