Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ndan İdlib açıklaması: Sınırların değişmesi söz konusu değil

Kalın, “Soçi ve Astana mutabakatları çerçevesinde çatışmasızlık bölgesi olarak belirlenen bölgeler, bizim esas aldığımız sınırlardır” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

İdlib hakkında konuşan Kalın, “Soçi ve Astana mutabakatları çerçevesinde çatışmasızlık bölgesi olarak belirlenen bölgeler, bizim esas aldığımız sınırlardır. Değişmesi söz konusu değil” dedi.

Kalın şunları kaydetti:

Yeni bir mülteci akımına mahal vermemek, sivillerin yerlerinde kalmalarını sağlamak için çalışmalarımız, AFAD, Kızılay ve diğer sivil toplum kuruşlarımız tarafından devam edecek.

 

Avrupa Parlamentosu'na tepki gösteren Kalın, "Kürtleri korumak istediğini, onlara yol göstermek istediğini iddia edenlerin, Kürtleri kendi bölgesel dizaynlarına bir payanda yapmaktan başka niyetleri yoktur" diye konuştu.

Kalın, F35'lerle ilgili ortak komisyon kurulmasına ilişkin, "Yaptığımız görüşmelerde maalesef bugüne kadar bir netice alamadık" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU