Avrasya Tüneli geçiş ücretine yüzde 56 zam geldi

Arabalar için tek yönlü geçiş 36 lira 40 kuruş oldu

Fotoğraf: AA

Avrasya Tüneli İnşaat ve Yatırım A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, 1 Şubat 2020 saat 00:00 itibarıyla geçerli olmak üzere Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri otomobiller için 36,40 TL, minibüsler için ise 54,70 olarak belirlendi. Fiyatlar daha önce otomobiller için 23,30, minibüsler içinse 34,90 TL'ydi.

Avrasya Tüneli’nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre son zamla birlikte tünelin geçiş ücreti yüzde 56 artmış oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yapılan son zamla birlikte, Avrasya Tüneli açıldığı günden bu yana, ücretlere toplamda yüzde 119 oranında zam gelmiş oldu.

Geçen yıl “sehven” zam yapılmıştı

Geçen sene ocak ayında tünelin geçiş ücretlerine yüzde 37.5 zam yapıldığı Avrasya Tüneli’nin internet sitesinde duyurulmuştu. Ancak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı zammın “sehven” yapıldığına dair bir açıklama yayınlamıştı:

2018 yılında otomobiller için 23.30 TL ve minibüsler için 34.90 TL olarak alınan geçiş ücretleri, aynen devam etmektedir. Avrasya Tüneli'nin internet sitesinde kısa süreliğine yer alan “yeni ücret tablosu” siteye sehven konulmuş olup kısa sürede kaldırılmıştır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU