Kaçak maden ocağında göçük: 2 işçi için kurtarma çalışması sürüyor

Zonguldak'ta kaçak işletilen maden ocağında göçük meydana geldi. Ocakta mahsur kalan iki işçi için başlatılan kurtarma çalışması yaklaşık 20 saattir sürüyor. Ocak sahibi ise gözaltına alındı

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Bölüm mahallesinde O.A'ya ait olduğu belirtilen maden ocağında, henüz belirlenemeyen nedenle göçük oluştu.

İhbar üzerine olay yerine gelen AFAD, itfaiye ekipleri ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri, içeride mahsur kalan Sebahattin Kalaycıoğlu ve Murat Ovaz'ı kurtarmak için çalışma başlattı.

Arama ve kurtarma çalışmaları, yaklaşık 20 saattir sürüyor.

Göçüğün ardından maden ocağının işletmecisi olduğu iddia edilen O.A. gözaltına alındı.

‘Araç ocağı yıkarak aşağı inmiş’

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, ocağın daha önceden ruhsatlı, izinli çalışan bir yer olduğunu, bir süre sonra kapatıldığını belirterek, kaçak çalışma yapıldığı için tekrar mühürlendiğini söyledi.

Ocağın, çalışılmaması gereken bir yer olduğuna dikkati çeken Bektaş, göçüğün nasıl meydana geldiğini anlattı:

Bu arkadaşlar burada çalışmaya niyetlenmişler. Orada bir kaza oluyor. Aşağıya inmeye çalıştıkları aracın kancası çıkıyor ve o araç ocağı yıkarak aşağıya iniyor. 3 kişiden birisi geri çıkıyor, 2 kişi akşamdan bu yana orada mahsur. 2 işçimiz orada, yakınları yukarıda bekliyor. TTK tahlisiye ekibi çalışıyor, neredeyse ocağı yeni baştan yaparak, yıkıntıları temizleyerek gidiyorlar, epeyce yol aldık. Temennimiz, iki işçimize canlı olarak ulaşabilmeleri ve onları yakınlarına kavuşturabilmeleri.

‘Allah akıl fikir versin’

Vali Bektaş, bu tür olayların tekrar etmemesi temennisinde bulunarak şöyle devam etti:

Allah benzerlerinden saklasın. Allah bize de biraz daha akıl fikir versin. Biraz daha iş güvenliği kurallarını dikkate alarak, çalışmayı nasip etsin. Bütün ocak 170 metre uzunluğunda bir kanal bu. Şu anda 140 metreye kadar inilmiş durumda. Burada çöküntü, malzeme birikintisi var. Bu malzemeyi temizliyorlar, ya muhtemelen oradalar ya da 30 metre aşağıdalar. İnşallah yakın zamanda ulaşılacak. Temennimiz canlı, sağ ulaşabilmek. Bu hepimizi mutlu edecek.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU