Hindistan hükümeti koronavirüsten korunmak için homeopati önerdi

Hintli yurttaşlara Arsenicum album30 denen homeopatik çözeltiyi üç gün boyunca aç karnına içmeleri tavsiye edildi

(Anadolu Ajansı)

Koronavirüs yayılmayı sürdürürken dünya çapındaki sağlık yetkilileri aynı tavsiyelerde ısrar ediyor: “Ellerinizi yıkayın, yüzünüze dokunmayın ve öksürürken ağzınızı kapatın.”

Hindistan hariç…

Ülkedeki bir bakanlık bu hafta, aşı geliştirilmesini bekleyen yurttaşlara hijyen tavsiyelerinden farklı bir öneri getirdi: Arsenicum album30 denen homeopatik çözeltiyi üç gün boyunca aç karnına bir kez içmek.

Ancak yetkilinin önerdiği “mucize” karışım, aslında seyreltilmiş arsenik trioksitten ibaret. Bu bileşiğin yanlış kullanıldığı durumda ölümcül olduğu biliniyor. Ayrıca bileşiğin koronavirüste etkili olduğuna dair kanıt bulunmuyor.

Bakanlığın tavsiyesi tepki çekti

ScienceAlert’in aktardığına göre söz konusu öneri, Dalay Lama’nın koronavirüsten korunmaları için takipçilerine Mantra meditasyonu önermesinin ardından en “etkisiz” ikinci tavsiye oldu.

Hindistan’ın alternatif tıp bakanlığı AYUSH (Ayurveda, yoga ve doğal Tıp, Yunani Tıbbı, Siddha, Sowa Rigpa ve homeopatinin kısaltması) yayımladığı basın bildirisinde bir dizi başka öneri de sundu.

Bunlar arasında bir dizi bitkisel karışım, burun deliklerine susam yağı damlatma ve hafif beslenme gibi öneriler yer aldı.

 

 

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan duyuru, pek çok kullanıcının tepkisiyle karşılaştı. Kullanıcılardan biri yaşanabilecek kitlesel ölümleri vurgulayarak Modi hükümetini suçladı ve “Modi yönetimi kitlesel ölüm için yeni bir yöntem bulmuş” ifadelerini kullandı:

 

 

Hindistan’da ilk virüs saptandı

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hindistan'da, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve salgına dönüşen yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) vakasına rastlandığı bildirildi.

Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ülkenin güneyindeki Kerala eyaletinde, Vuhan Üniversitesi’nde okuyan bir öğrencide koronavirüs tespit edildi.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre üniversite öğrencisi, hastanede müşahede altına alındı.

 

Independent Türkçe, ScienceAlert, Anadolu Ajansı

DAHA FAZLA HABER OKU