Tahliye edilen eski EDOK komutanı Metin İyidil yeniden tutuklandı

İyidil daha önce kendisini "Bunlardan olmadığımı kanıtlamaya çalışıyorum" sözleriyle savunmuştu

Fotoğraf: Twitter

Hakkında yakalama kararı çıkarılan eski Kara Kuvvetleri Muhabere ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil Ankara'da gözaltına alındı. İyidil, çıkarıldığı mahkeme tarafından yeniden tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski EDOK komutanı, korgeneral Metin İyidil, yargılandığı 15 Temmuz davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış ancak mahkumiyet kararı Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20'inci Ceza Dairesi tarafından bozulmuş ve tahliye edilmişti.

Bunun üzerine Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı, tahliye kararına itirazda bulunmuştu.

İtirazı değerlendiren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21'inci Ceza Dairesi Metin İyidil hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı.

İyidil daha önce yaptığı savunmada kendisi hakkındaki suçlamalar için "Darbe gecesi, darbecilerin verdiği emrin sahte olduğunu söyleyen, buna karşı devletimi, milletimi, Cumhurbaşkanımı korumak için harekete geçen biriyim. Bu hainlerin bana ve aileme kumpas kurduklarını biliyorum. Bu hainlerin darbe planlarını yaptıkları tarihlerde Fas'ta ailemle tatildeydim. Beni iki yıl dinlemişler ve 'bu bizden değildir' diye hakkımda rapor tutmuşlar. Ama tüm bunlara rağmen ben 648 gündür bunlardan olmadığımı ispat etmeye çalışıyorum" demişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU