Joker, Titanic ve Yüzüklerin Efendisi’nin rekoruna göz kırpıyor

Çizgi romandan uyarlanan Joker, 11 Oscar adaylığı kazandı

Joker’in 11 Oscar adaylığı kazanması yapımın, Ben-Hur, Titanic ve Yüzüklerin Efendisi: Kral'ın Dönüşü’nün (The Lord of the Rings: The Return of the King) rekor ödül sayısına ulaşabileceği anlamına geliyor.

Çizgi romandan uyarlanan film En İyi Film’in yanı sıra Todd Phillips’le En İyi Yönetmen ve Joaquin Phoenix’le En İyi Erkek Oyuncu kategorilerinde yarışıyor.

Joker’in güçlü rakipleri, her biri 10’ar adaylık kazanan The Irishman, 1917 ve Bir Zamanlar… Hollywood’da (Once Upon A Time in Hollywood).

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tavşan Jojo (Jojo Rabbit), Küçük Kadınlar (Little Women), Marriage Story ve En İyi Film için aday olan ilk Güney Kore filmi Parazit (Parasite) ise 6’şar adaylık kazandı.

İlk kez aday gösterilen isimler arasında Scarlett Johansson (Tavşan Jojo’yla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve Marriage Story’yle En İyi Kadın Oyuncu), Cynthia Erivo (Harriet’le En İyi Kadın Oyuncu), Antonio Banderas (Acı ve Zafer’le En İyi Erkek Oyuncu), Florence Pugh (Küçük Kadınlar’la En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu), Bong Joon-ho (Parazit’le En İyi Yönetmen) var.

Brad Pitt, Quentin Tarantino’nun Bir Zamanlar… Hollywood’da filmindeki Cliff Booth rolüyle ilk Oscar’ını kazanmaya göz kırpıyor.

Adaylık kazanamayarak hayal kırıklığı yaşatan en önemli isimlerse Hustlers’taki rolüyle Jennifer Lopez, Elveda’yla (The Farewell) Awkwafina ve Küçük Kadınlar'ın yönetmeni Greta Gerwig.

Robert De Niro, Taron Egerton ve Adam Sandler da sırasıyla The Irishman, Rocketman ve Uncut Gems’teki rolleriyle adaylık elde etmeyi başaramadı.

Akademi, En İyi Yönetmen kategorisinde hiçbir kadını aday göstermemesi nedeniyle eleştiri topladı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU