Fatih Altaylı’dan Ahmet Hakan’a: Demirtaş o gün neyse bugün de o, değişen tek şey patronun ve görevin

Altaylı: Hürriyet yazarı arkadaşımız, CHP ve İmamoğlu’nu “terör bağlantılı” göstermek için ince ince “dostane” yorumlar yapıyor.

Fotoğraf: Reuters

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan’ı Selahattin Demirtaş üzerinden eleştirdi.

Altaylı, bugünkü köşe yazısında Ahmet Hakan’ın CHP  ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “terör bağlantılı” göstermek için yorumlar yaptığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altaylı, şunları yazdı:

CHP yöneticilerinin eşleri ve kadın CHP yöneticileri Demirtaş’ın metinlerinden oluşan bir tiyatro oyununu izlemeye gitmişler.

Burada maksat belli.

“CHP terör ile arasına mesafe falan koymuyor” diyor ama bunu “sinsi” bir çakallıkla, moda tabiriyle “sübliminal” bir biçimde hallediyor.

İyi de sayın yazar, sen de aynı Demirtaş’la bağlama çalıp, türkü söylüyordun. Demirtaş o gün neyse bugün de o.

Değişen tek şey senin patronun ve senin görevin.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutukluluğu üçüncü yılını aşarken Devran isimli ikinci öykü kitabını çıkarmıştı. 14 öyküden oluşan Devran, Oyuncu Jülide Kural ve Ömer Şahin tarafından okuma tiyatrosu olarak geçen gün sahneye taşınmıştı.

Oyunu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Başak Demirtaş, eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu ve Dilek İmamoğlu ile Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Sanatçı Kadir İnanır birlikte izlemişti.

 

haberturk.com

DAHA FAZLA HABER OKU