'Ya Kanal Ya İstanbul' zinciri: Kanal İstanbul projesine karşı çıkanlar bir araya geldi

Birçok kurumun bir araya gelerek oluşturduğu Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından organize edilen insan zincirine, CHP ve HDP milletvekilleri de katıldı

Kanal İstanbul projesine karşı çıkan yüzlerce İstanbullu, Küçükçekmece Gölü kıyısında bir araya gelerek insan zinciri oluşturdu. 

120’den fazla kurumun bir araya gelerek oluşturduğu Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından organize edilen insan zincirine, CHP ve HDP milletvekilleri de katıldı. 

İnsan zincirine katılanlar, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle Kanal İstanbul'a neden karşı çıktıklarını anlattı.

Gezi Parkı'na Topçu Kışlası projesini hatırlattılar

Eylemi organize eden Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan Melis Akyürek ve Deniz Öztürk, projeye aktarılacak paranın deprem ve ekonomik sorunlarda kullanılmasını önerdi.

Koordinasyonun iki üyesi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsteseniz de istemeseniz de Kanal İstanbul'u yapacağız" sözlerine atıf yaparak, Gezi Parkı'na yapılmak istenen ve yurt çapında eylemlere neden olan Topçu Kışlası örneğini hatırlattı.

"Kamyon zincirlerine karşı insan zinciri"

Eyleme katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Kamyon zincirlerine karşı insan zinciri oluşturduk" derken, Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Oya Ersoy ise Cumhurbaşkanı'na "Çatlasanız da patlasanız da yapamayacaksınız" dedi.

murat cesur maço.jpg
Murat Cesur, eyleme köpeği Maço ile birlikte katıldı / Fotoğraf: Independent Türkçe


Projeye destek veren de vardı

Eylem alanında, Kanal İstanbul projesini destekleyen bir Küçükçekmece sakini de vardı.

Projeyi desteklediğini belirten Mehmet Vedat Değer, "Ülkeye yapılan bir yatırımdır. Gemilerin Karadeniz'e geçişinden biz para almıyoruz. Ama kanal açılınca para alacağız. Bugün bu hükümet olmasa da ülke para kazanacak." diye konuştu.

Yaklışık bir saat süren eylemin sonunda katılımcılar sessizce dağıldı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU