Trabzonspor’un 2 milyon TL vekalet ücreti verdiği FETÖ hükümlüsü avukatın bilinmeyenleri

Şike soruşturması sürecinde Trabzonspor avukatlığı yapan Ali Çelik yıllar sonra FETÖ Ana Davası sanıkları arasına girdi. Çelik'e Trabzonspor tarafından ödenen vekalet ücreti 2 milyon liranın üzerinde

Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Trabzonspor'un eski başkanı Şener, "Emniyette rahat etmek için emniyet avukatlarına vekalet verdik" demişti / Fotoğraf: AA

2011’de gerçekleştirilen şike operasyonunu kumpas aracı olarak kullandığı ifade edilen isimlere yönelik yürütülen dava devam ediyor.

Davada son olarak, şike operasyonunda gözaltına alınan ama tutuklanmayan eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ifade verdi.

Soruşturma sürecinde emniyette rahat etmek için o dönem Emniyet’in avukatlığını yapan Ali Çelik ve Halil İbrahim Koca’ya vekaletname verdiklerini anlatan Şener, çok fazla avukatlık ücreti ödediklerini, bu tutarın kulüp bütçesinden karşılandığını söyledi.

Şener, "Emniyet avukatlarının sizi temsil etmesinin bir faydasını gördünüz mü?" sorusu üzerine, "Yurt dışı çıkış yasağımı onlar kaldırttı. Maçlara gidemiyor, kulübü temsil edemiyordum. Emniyette bize çok kibar davranıldı. Ne diyebilirim ki? Diğerlerine birer şilte verdiler, ben bir koltukta oturdum mesela. Rahat ettik yani." diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trabzonspor 4 yılda 2 milyon 713 bin TL ödedi

Emniyet birimlerine göre Şener’in Trabzonspor için tuttuğu avukatlardan Çelik ve Koca, FETÖ’nün avukat yapılanmasına bağlı çalışıyor. 

Bu isimlerden Çelik, Ankara’da görülen FETÖ Ana Davası’nın sanıkları arasındaydı. 

Mahkemenin 10 yıl 6 ay hapis cezası verdiği Çelik, MASAK raporlarına göre Trabzonspor’dan 2011-2015 yılları arasında KDV dahil toplam 2 milyon 713 bin 64 lira aldı.

Emniyet’in sözleşmeli avukatıydı

Emniyet kayıtlarında “FETÖ’nün İstanbul Adliyesi İmamı” olduğu yazan Çelik, 14 yıl boyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbul Hukuk İşleri ve Soruşturma Şube Müdürlüğü Adli Yardım İşleri Büro Amirliğinde 926772 sicil sayısıyla sözleşmeli avukat olarak çalıştı. Hakkındaki bir diğer tespit ise 1996'da FETÖ için Polis Akademisi öğrencilerinden sorumlu olduğuydu.

FETÖ’ye mensup savcılar ile polis arasındaki iletişimi sağlamakla suçlanan Çelik, FETÖ’nün üst düzey isimlerinden biri olan Süleyman Uysal’dan aldığı talimatları sevcı ve polislere ilettiği de iddia edildi.

Önder Aytaç ve Hilmi Özdil’le aynı otelde

FETÖ’ye ait Asya Termal Köyü’nde FETÖ şüphelileri Önder Aytaç ve Osman Hilmi Özdil’le aynı tarihte bulunduğu tespit edilen Çelik, Emniyet’te verdiği ifadede FETÖ üyesi olduğu iddialarını reddetti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU