Ruhani: ABD başına buyruk, Beyaz Saray'ı kanunlara bağlı kılmalıyız

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İtalya Başbakanı Giusepp Conte ile yaptığı görüşmede Amerikan yönetiminin cehaletinden kaynaklanan stratejik hatalarının telafi edilmesi ve o ülkenin kanunlara bağlanmasının sağlanması gerektiğini söyledi

Fotoğraf: İRNA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İtalya Başbakanı  Giuseppe Conte ile bölgede gerilim ve ülkesinin ABD ile son dönemdeki ilişkisi hakkında bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Ruhani, ABD'nin General Süleymani'ye düzenlediği suikastı bölge güvenliği için ciddi tehdit oluşturduğunu belirtti. 

İran Cumhurbaşkanı, "Süleymani şehit edildi çünkü kendisi terörle mücadele ve bölge güvenliğine adamıştı" ifadesini kullandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bölge ülkelerinin ABD yönetiminin izlediği politikaya öfkeli olduğunu söyleyen Ruhani, "Hepimiz ABD'nin kanunlara bağlı olmasını sağlamalıyız" dedi. 

Ruhani, İtalya Başbakanı Conte'ye Avrupa Birliği'nin izlediği tutum ile ilgili de mesaj verdi: 

AB'nin dünya meselelerine dair ağır sorumluluğu var. Brüksel, ABD'nin yanlış politikasından bağımsız, doğru tutum ile, bölge ve dünya istikrarının sağlanması için çalışmalı. Bu şartlar içinde Tahran da AB'nin yanında olacaktır.

Bölge ülke meselelerinin bölge ülkeleri tarafından çözülmesi gerektiğini ifade eden Ruhani, Irak Parlamentosunun ABD güçlerinin ülkeden çıkması yönündeki kararının Amerika’nın terörist eylemlerine verilmiş yerinde bir tepki olduğunu söyledi.

Conte de ülkesinin General Süleymani’nin öldürülmesinden ötürü İran'ın üzüntü ve kızgınlığını anladığını belirterek, herkesin bölgedeki gerginliğin azaltılması için çaba harcamasını istedi.

 

Independent Türkçe, İRNA Haber Ajansı

DAHA FAZLA HABER OKU