Star ve Güneş'in 203 bin okuru gazete okumaktan vazgeçti

Kapanan iki gazetenin 203 bin okuru yeni tiraj raporlarına göre yeni bir adrese yönelmeyerek gazete okumayı bıraktı

Fotoğraf: İHA

Türk Medya'ya bağlı Star ve Güneş gazeteleri 31 Aralık 2019 günü baskı hayatına son verdi.

37 yıllık Güneş gazetesi ve 20 yıllık Star gazetesi yayın hayatlarına bundan böyle dijitalde devam etme kararı aldı. Şirketteki yönetim pozisyonları da buna göre yeniden düzenlendi.

Grupta sadece Akşam gazetesi basılmaya devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki gazetenin toplam tirajı: 203 bin

Kapanan iki gazete, resmi rakamlara göre basıldığı son güne kadar toplam 203 bin tiraja sahipti. Bu rakamlar Star için 101 bin, Güneş için ise 102 bindi.

Gazeteler kapandıktan sonra gelen tiraj raporlarında ise hiçbir gazetenin tirajında hatrı sayılır bir yükselme kaydedilmedi.

Grubun basılı hayatta kalan son gazetesi Akşam'ırn tirajı 6 bin yükselirken, aynı doğrultuda yayın yapan Sabah gazetesi 6 bin, Takvim 8 bin, Hürriyet 5 bin tiraj arttırdı. Aynı dönem muhalif çizgideki Sözcü de tirajını 6 bin civarında yükseltti.

Star ve Güneş okuru gazeteye küstü

Resmi rakamlara göre Star ve Güneş'in kapanmasının ardından 203 bin okurunun yeni bir adrese yönelmediği ve gazete okumaktan vaz geçtiği anlaşılıyor.

Öte yandan resmi tiraj raporlarının gerçek rakamları yansıtmadığı ve gazetelerin basın ilan gelirlerinin düşmemesi için tirajlarını olduğundan fazla gösterdikleri yıllardır konuşulan iddialar arasında.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU