Yeni Şafak yazarı: Lüks lojmanlarda oturan üst düzey kamu görevlileri en fazla 464,6 TL kira ödeyecek

Yeni Şafak yazarı Ünlü, birçok kamu görevlisinin evi olduğu halde lojmana müracaat ettiğini ve lojman çıkınca da evini kiraya verdiğini iddia etti

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü, birçok üst düzey kamu görevlisine yüksek rakamlarla lojman kiralaması yapıldığını iddia etti.

Ünlü “Bu tutarlar 6 bin TL’ye kadar çıkabilmektedir. Lojman kira bedeli ne kadar yüksek olursa olsun kamu görevlisinin ödeyeceği azami lojman kira tutarı 464,6 TL’dir” dedi.

Daha önce de lojmanlarla ilgili sıkıntıları aktardığını söyleyen Ünlü, “kimseden ses çıkmadı” diyerek, “Birçok kamu görevlisi evi olduğu halde lojmana müracaat etmekte ve lojman çıkınca da evini kiraya vermektedir. Kimisi de kurumunun var olan lojmanını beğenmediği için lojman kiralattırmaktadır” iddiasını yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Düşük ücretli memurlara böyle imkânlar sunulmadığı için yüksek ücretli memura verilen kiralık lojmanlar veya görev tahsisli lojmanlar bir nevi örtülü yardım yerine geçmektedir” diyen Ünlü, “Bu yardım özellikle de görev tahsisli lojmanlarda oturma hakkı olanlar için çantada kekliktir” ifadesini kullandı.

397 No’lu Milli Emlak Genel Tebliği’ne göre 2020 yılı için 220 metrekarelik bir lojman için bir kamu görevlisinin ödeyeceği kira bedelinin “120 (lojman büyüklüğü ne kadar olursa olsun 120 metrekare üzerinden hesaplanır) *5,53 = 663,6 TL. Bu tutardan % 30 indirim yapılmakta olup indirim tutarı ise 663,6 * 30/100= 199 TL. Ödenecek lojman kira tutarı ise; 464,6 TL’dir” bu şekilde hesaplanacağını ifade eden Ünlü Yeni Şafak’taki yazısında şu soruyu gündeme getirdi:

Nasıl, belirlenen lojman kira tutarı oldukça yüksek bir rakam değil mi?

 

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU