Joker senaryosu merak edilen konuya son noktayı koydu: Dumond öldü mü?

Senaryoya göre Joker, Dumond’u öldürmedi

Senenin en iddialı yapımlarından Joker’in senaryosunun, Oscar kampanyası kapsamında erişebilir hale gelmesiyle izleyicilerin merak ettiği bir detay resmi olarak açıklığa kavuşmuş oldu.

Yönetmenliğini Todd Phillips’in üstlendiği, senaryosunu da Scott Silver’la birlikte yazdığı filmde Arthur Fleck’in platonik aşkı Sophie Dumond’un kaderi muallaktaydı. We Got This Covered'da yer alan habere göre Joker, Murray Franklin’i öldürmekle meşgulken Sophie Dumond’un ne yaptığını senaryo ortaya çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sinemaya yansıyan kurguda Joaquin Phoenix’in canlandırdığı Arthur Fleck dairesine girdikten sonra Sophie’ye ne olduğunu göremiyoruz. Arthur’u karşısında bulunca korkuya kapılan Sophie gitmesini istemiş ama bundan sonra ilişkisinin yalnızca kendi kafasındaki bir hayal ürünü olduğunu fark etmiş Arthur’un ne yapmış olabileceğiyle ilgili sadece tahmin yürütebilmiştik.

Senaryoya göre mutfakta oturan Arthur, Sophie için bir not yazıyor. Nottaysa “bu gece Murray Franklin’in şovuna çıkacağını” belirten Arthur, Sophie’den programı izlemesini istiyor.

Ardından Arthur, üzerinde “SOFI” yazan bir zarın içine notu ve miktar para yerleştiriyor. Arthur zarfı, içinden çiçek çıkan sihirbaz sopasıyla birlikte Sophie’nin kapısını önüne bırakıyor.

Öyle görünüyor ki Sophie notu almış bulunuyor çünkü senaryo Murray Franklin’in televizyonda canlı yayında öldürülmesine şahit olan kadının çığlık atmasına da yer veriyor.

Yönetmen Todd Phillips de kasımda Indiewire’a yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

Onu kesinlikle öldürmüyor. Filmin yapımcısı ve senaristi olarak onu öldürmediğini söylüyorum. Bunun izleyicilere neredeyse ‘Ne kadar çılgın?’ diye sordurtacak bir son sınav olması fikrini seviyoruz (…) Konuştuğum birçok kişi onu öldürmediğini düşünüyor çünkü sadece kendisine yanlış yapan kişileri öldürdüğü fikrini anlıyorlar. Onun (Dumond) bununla bir ilgisi yoktu. Çoğu kişi şunu anlıyor ki bir kötü karakter olarak bile belli bir kurala göre yaşıyordu. Tabii ki koridorun sonunda bu kadını öldürmedi.

Phillips websiteye yaptığı açıklamada, Fleck’i dairesinde bulduğu sahnenin ardından Dumond’u televizyonda Fleck’i izlerken gösterme planı olduğunu söylemişti. Ancak Phillips sahnenin filmde yer almadığını çünkü hikayeyi Fleck’in bakış açısından anlatmaya odaklanmak istediğini belirtmişti.

Beyazperdede Sophie’yi tekrar görüp görmeyeceğimizi bilmiyoruz. Ancak Joker’in milyar dolarlık barajı geçmesiyle Warner Bros. yöneticilerinin tüm opsiyonları gözden geçireceği kesin.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU