Bakan Kurum'a İBB'den yanıt: Doğru değil, itirazlarımızı raporla ilettik

İBB'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduğu raporda, "Kanal İstanbul projesine yönelik ekolojik sürdürülebilirlik, şehircilik ilke ve esasları açısından herhangi bir şekilde olumlu bir hususun söz konusu olmadığı açıktır" ifadeleri yer aldı

Fotoğraf: AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul’a ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) temsilcisinin de imzaladığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurum'un sözlerine, İBB'den yanıt geldi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, yaptığı yazılı açıklamada "Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un 'İBB temsilcisi ÇED raporuna imza attı' ifadesi doğru değildir. İBB, 28 Kasım’daki toplantıya katılmış ve tüm itirazlarını raporla açıkça sunmuştur" dedi.

Ongun ayrıca İBB'nin bakanlığa gönderdiği raporu da paylaştı. 

İBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından hazırlanıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan 17 maddelik raporun sonuç bölümünde, "Kanal İstanbul projesine yönelik ekolojik sürdürülebilirlik, şehircilik ilke ve esasları açısından herhangi bir şekilde olumlu bir hususun söz konusu olmadığı açıktır" ifadeleri yer alıyor. 

Bakan Kurum, "İnceleme ve değerlendirmelerin yeterli olduğu belirlenerek şekillenen ÇED raporuna imza atanlar arasında 44’üncü sırada İBB var. İBB temsilcisi toplantıya katıldı ve herhangi bir şerh düşmedi. İBB temsilcisi de bu tutanağın altına imza attı.” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU