CHP'li Kılınç: İktidarımızda TRT, AK Parti’ye pozitif ayrımcılık yapacaktır

İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, TRT’de yayınlanan bir programda geçen alt yazıya tepki göstererek, “TRT, Tek adam Radyo Televizyonu olarak anılacaktır” dedi

Yüksel Mansur Kılınç / Fotoğraf: Independent Türkçe

TRT 1’de 22 Aralık 2019'da yayınlanan "Enine Boyuna" programında “CHP neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor?” şeklindeki alt yazının ekranda tutulmasına yönelik CHP’den gelen tepkiler sürüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptığı basın açıklamasında TRT’ye sert eleştiriler yöneltti.

 “TRT’ye Saray’ın gölgesi sinmiştir”

“Devletin yayın kuruluşu TRT, Tek adam Radyo Televizyonu TRT’ye dönüştürülmüştür” diyen Kılınç, TRT Yasası'nın 5. Maddesi ile Anayasa'nın 133. Maddesi'ne göre TRT’nin özerk ve tarafsız olmasının yasal zorunluluk olduğunu söyledi.

Kılınç, bun rağmen TRT’nin yasalara aykırı yayın yaparak suç işlediğini iddia etti.

“TRT’de yayınlanan programın üç katılımcısının SETA elemanı olması tesadüf değildir” diyen Kılınç “TRT’ye, Kalemi Mahsusacılık yapan İletişim Başkanlığı'nın, dolayısıyla Saray’ın gölgesi sinmiştir” iddiasında bulundu.

TRT’ye SETA soruları

Kılınç'ın, TRT’ye eleştirilerinin hedefinde SETA’da vardı.

“Cumhuriyet Halk Partisi’ni hedef alan, SETA’ya aşık TRT’ye soruyoruz” diyen Kılınç, TRT’ye şu soruları yöneltti:

TRT programında, partimizin tutarlı bir dış politikasının olmadığı, CHP’nin sadece eleştirdiği ancak alternatif sunmadığı ileri sürülmekte. TRT’de CHP’nin dış politikasının anlatıldığı ve partimizin yetkili isimlerinin  katıldığı bir program yapmayı düşünmekte misiniz?

Son 5 yılda SETA’dan TRT’ye kadrolu, sözleşmeli, stajyer, programcı olarak kaç eleman alınmıştır. SETA bağlantılı programlara, programcılara, konuklara ne kadar ödeme yapılmıştır?

Türk halkı ve Türkiye medyasının ezici çoğunluğu 15 Temmuz gecesi canı pahasına FETÖ darbesine karşı direnirken, hiçbir direniş göstermeden FETÖ’ye teslim olan ve hain darbe bildirisini ekranlardan okuyan  TRT, bunun hesabını vermiş midir?  

“CHP iktidarında TRT, AK Parti’ye pozitif ayrımcılık yapacaktır”

Başta işsizlik olmak üzere Türkiye’nin gündeminin TRT’de yer almadığını iddia eden sözlerini şöyle sürdürdü:

Halkın kaynaklarını halka karşı kullanan TRT,  Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında tekrar özerk, tarafsız, halkın TRT’si olacaktır. CHP iktidarında TRT; toplumun tüm kesimlerinin sesi olacak; sesini duyuramayan kim varsa onlara pozitif ayrımcılık yapacak, ekranlarını halka açacaktır. CHP iktidarında; iktidardan düşen AKP,  muhalefet partisi olarak hâlâ yaşamını sürdürüyorsa TRT AK Parti’ye de pozitif ayrımcılık yapacaktır diyerek TRT,  isminin başında bulunan Türkiye’nin sesi ve ekranı olacaktır. TRT halkın sesi,  halkın televizyonu olacaktır.

Kılınç ayrıca TRT’deki programla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından cevaplandırılması amacıyla bir soru önergesini de Meclis’e sunduklarını belirtti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU