Libya’da alıkonulan gemi ve 3 Türk mürettebat serbest bırakıldı

Hafter güçleri tarafından Libya açıklarında “denetim yapma gerekçesiyle” alıkonulan gemi mürettebatı serbest bırakıldı

Libya’da Tobruk merkezli Halife Hafter güçlerince Rasulhilal Limanı açıklarında alıkonulan yük gemisinin ve üç Türk mürettebatın serbest bırakıldığı belirtildi.

Hafter güçlerine bağlı Libya Ulusal Ordusu (LUO) Ahmet Mismari, Grenada bayrağı taşıyan geminin yük bölümünde herhangi bir silaha rastlanmadığını söyledi.

Mismari, Malta’dan çıkan geminin Mısır’ın İskenderiye kentine un taşıdığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü, geminin ‘Libya karasularına izinsiz girdiği’ gerekçesiyle alıkonulduğunu kaydetti.

Hafter güçlerine bağlı sahil kuvvetleri, cumartesi günü Rasulhilal Limanı açıklarında içinde 3 Türk mürettebatın bulunduğu gemiyi, ‘denetim’ gerekçesiyle alıkoymuştu.

Hafter’e bağlı deniz kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "Türkiye ile Mutabakat Hükümeti arasında varılan anlaşma kapsamında çizilen deniz sınırları içerisinde devriye yapan güvenlik güçleri tarafından Libya karasularında seyreden bir gemiye el konulmuştur" denilmişti.

Tobruk merkezli Hafter güçlerinin bu hamlesi, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güvenlik ve askeri iş birliği mutabakat muhtırasının onaylanmasına ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinden saatler sonra gelmişti.

İki ülke arasında imzalanan mutabakat zaptı, istihbarat, terörle mücadele, savunma sanayi ve göç alanında işbirliğini de kapsıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU