Yeni Şafak yazarı: Erdoğan’ın konuşmaları kitaplaştırılmalı

Selçuk Türkyılmaz: Türkiye, çok önemli işler yapıyor ama bunun geniş kitlelere anlatılamadığı açıktır

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak gazetesi yazarı Selçuk Türkyılmaz, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmalarının kitaplaştırılması gerektiğini söyledi.

Türkyılmaz, bugünkü köşe yazısında Türkiye liderlerinin geçmişte de Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsünde konuşma yaptığını, ancak Erdoğan’ın konuşmasının farklı olduğunu savundu:

Türkiye’nin liderleri daha önceleri de BM kürsüsünden seslenme imkânı bulmuştu. Bu konuşmalardan hiçbiri özgün değildi ve Batı’ya bağımlılık ifade etmekten öteye geçemiyordu. Türkiye’nin geçmişteki liderlerinin BM Genel Kurulu’nda yaptığı ve tarihe geçmiş bir konuşmasından bahsedemiyoruz. Bu, bizi doğrudan ilgilendiren meseleler için de geçerliydi. Başta Dünya Beşten Büyüktür konuşması olmak üzere Türkiye’nin geliştirdiği ve arkasında durduğu tezler Türkiye’nin yerel şartları ile sınırlandırılamaz. Bu konuşmalar, başta Türk ve İslam dünyasının meseleleri olmak üzere yakın coğrafyamızı ve bütün dünyayı ilgilendirmektedir. Türkiye yeni bir yaklaşımı temsil ediyor ve bu yaklaşımın bütün dünyaya anlatılması lazım.

“En azından son on yıllık süreç tarihî bir değere sahiptir” diyen Türkyılmaz, şöyle devam etti:

Her bir dönemeçte Erdoğan’ın yaptığı tarihî konuşmaların belirli bir düzen gözetilerek kitaplaştırılması birçok açıdan faydalı olacaktır. Türkiye, çok önemli işler yapıyor ama bunun geniş kitlelere anlatılamadığı açıktır. Türkiye’nin mücadelesinin kendisiyle sınırlı olmadığını bildiğimiz hâlde gerekli adımların atılamamış olmasını ciddî bir sorun olarak görmek gerekir.

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU