Eski AK Parti vekili Ocaktan: Kurulan yeni partiler siyasete nefes aldıracak

“AK Parti’nin etrafını kuşatan gecekondu zihniyeti yeni partilere hayat verecek”

Fotoğraf: YouTube

Eski AK Parti milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde kurulan Gelecek Partisi ile Ali Babacan’ın kuracağı yeni partiyi köşesine taşıdı.

Yeni partilerin Türkiye siyasetine nefes aldıracağını söyleyen Ocaktan, “Bütün bu siyasi gelişmelere AK Parti penceresinden baktığımızda, fevkalade sıkıntılı bir sürecin başladığını görmek gerekiyor. Aslında AK Parti’nin 23 Haziran seçiminden sonra hiç zaman kaybetmeden esaslı bir iç muhasebe yapması gerekiyordu, ama ne yazık ki bu konuda hiçbir ciddi adım atılmadı, hatta tam aksine büyük parti olmanın gururuyla ‘Neden İstanbul’da böyle bir hezimet tablosuyla karşılaştık?’ sorusunu sorma gereği bile duyulmadı” diye azdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti’nin etrafını kuşatan bir “gecekondu zihniyeti” olduğunu söyleyen Ocaktan, “Buna kelimenin tam anlamıyla trol medyasına dönüşen yandaş yayın organlarını da katabilirsiniz. Eğer dışarıdan yabancı bir gözle Türkiye’deki yandaş gazete ve televizyonların gazetecilik anlayışını değerlendirseniz, kesinlikle bunların AK Parti’yi yok etmek için özel bir gayret sarf ettikleri kanaatine rahatlıkla varabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

“Malum ekip” diye nitelediği bir grubun iftira kampanyaları ile yeni partilere yönelik çalışmalar yürüteceğini söyleyen Ocaktan, şöyle devam etti:

Ali Babacan’ın Batılı finans çevrelerinin adamı oluğu masalını, Ahmet Davutoğlu’nun bir proje olduğunu televizyonlarda, köşe yazılarında dillendirmeye başladılar bile... Demek ki AK Parti’nin son seçimlerdeki başarısızlık hikayesinden hiç ders alan olmamış. Ama bilinmeli ki, insanlar memlekette nelerin olup bittiğini artık düne göre daha iyi görüyorlar. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; AK Parti’nin etrafını kuşatan bu gecekondu zihniyeti yeni partilere hayat verecek. Belki de hayırlısı budur...

Karar

DAHA FAZLA HABER OKU