Ceren ve Güleda’nın katil zanlılarına ağırlaştırılmış müebbet istendi

Üniversite öğrencileri Ceren Özdemir ve Güleda Cankel’in katil zanlıları hakkında iddianame düzenlendi. Her iki zanlı için de ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç, cinayetten önce zıpkın almaya çalışmış ve görüntüleri güvenlik kamerası tarafından kaydedilmişti / Fotoğraf: İHA

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç hakkında iki ayrı iddianame hazırladı.

1.jpg
Ordu'da evinin önünde öldürülen Ceren Özdemir / Fotoğraf: İHA

 

Cinayet zanlısı Özgür Arduç hakkında, Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Canavarca hisle kasten öldürme” ve “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs (iki kez)” suçlarından Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki ayrı iddianame ile kamu davaları açıldı.

2.jpg
Katil zanlısı Özgür Ardıç için ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak / Fotoğraf: İHA

 

Ceza indirimi yapılmasın talebi

Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Ceren Özdemir'i 3 Aralık'ta saat 19.35 sıralarında, Altınordu ilçesindeki evinin bulunduğu binanın girişinde bıçaklayarak öldüren ve yakalandığı sırada 2 polis memurunu da bıçakla yaralayan Özgür Arduç hakkında başsavcılıkça yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirtti. Aktaş, şunları kaydetti:

Yürütülen soruşturma sonucunda, şüpheli Özgür Arduç hakkında, Ceren Özdemir'i öldürmesi sebebiyle 'canavarca hisle kasten öldürme' suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 82/1-b maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması ve polis memurlarını bıçakla yaralaması sebebiyle de 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs' suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 82/1-g ve 35/2 maddeleri uyarınca iki kez cezalandırılması istemiyle Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesine iki ayrı iddianame ile kamu davaları açılmıştır.

Aktaş, ​Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamelerde, şüpheli hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 62. maddesi uyarınca ceza indirimi yapılmaması talebinde bulunulduğunu da vurguladı

Ordu'da 3 Aralık'ta üniversite öğrencisi Ceren Özdemir evinin önünde bıçaklanarak öldürülmüş, katil zanlısı Özgür Arduç 4 Aralık'ta yakalanmıştı. Arduç kendisini gözaltına almak isteyen iki polisi de bıçakla yaralamıştı. 

gül.jpg
Üniversite öğrencisi Güleda Cankel eski erkek arkadışı tarafından öldürüldü

 

Polis serbest bırakmış

Isparta'da, üniversite öğrencisi Güleda Cankel'i (19) canavarca hisle öldüren eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan (19) hakkında da "tasarlayarak" ve "canavarca hisle veya eziyet çektirerek" öldürme suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi talebiyle iddianame düzenlendi.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, cinayetin detayları da yer aldı.

Sanık Pehlivan’ın Güleda Cankel’in boğazını sıkıp yumruk attığı, "Seni öldüreceğim, daha sonra da kendimi öldüreceğim" dediği anlatıldı.

Ağlamaya başlayan genç kızın dışarı çıkmak istemesi üzerine sanıkla markete gittikleri aktarılan iddianamede, kaçmaya çalışan Cankel’in Pehlivan tarafından darp edildiği, olaya tanık olan çevredekilerin polis çağırdığı anlatıldı.

Polisin tarafların ifadelerini ve adli raporlarını aldığı, mala zarar verme olayıyla ilgili görgü tespiti yapıldığı, gerekli işlemlerin ardından şüphelinin 03.51 sıralarında serbest bırakıldığı kaydedildi.

İddianamede, adli muayene raporuna göre basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek şekilde yaralandığı tespit edilen Güleda’nın Pehlivan’dan şikayetçi olmadığına vurgu yapıldı.

katilzanlısı.jpg
Savcılık, katil zanlısı Zafer Pehlivan'ın cinayeti tasarlayarak işlediğini iddia etti / Fotoğraf: İHA

 

Mektup tasarlama delili 

Cankel’in ölüm nedenin kesici ve delici aletle akciğer yaralanması ve buna bağlı iç kanama olduğu aktarılan iddianamede, cinayet anı ise şu ifadelerle anlatıldı:

Sanıkla maktul tartışmaya başladı. Maktulün boğazını önce kulaklıkla sıkmaya başladı. Kalbini dinlediği maktulün yaşadığını anlayınca Güleda'yı bıçakladı.

Sanığın teslim olduktan sonra üzerinde bulunan mektubun cinayeti tasarladığına dair delil olduğu ileri sürülen iddianamede, mektuptaki şu ifadeler de yer aldı:

Şimdi gidiyorum ama tek başıma değil. Beni bu seçeneği seçmeye mecbur kıldınız. Yanımda kelebeğim var. Unutmadan hiç alkol almadım veya bir madde. Kafam yerinde. Her şeyin zamanı yaşadığımız andır. Mutlu olmayı ertelemeyin. Canınız istediği zaman ölmeyeceksiniz.

Fatih Mahallesi'nde apartta kalan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Güleda Cankel, 19 Kasım'da eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Cinayetten sonra polise teslim olan zanlı tutuklanmıştı.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU