Yılmaz Özdil'den Soner Yalçın'a: Omurgasız, saray fedaisi

AK Parti ve MHP'li vekillerin onayıyla geçen yasa, Cumhurbaşkanı tarafından veto edildikten sonra Yılmaz Özdil'in yaptığı yorum, Soner Yalçın'ın köşesinde yer bulmuştu

Fotoğraf: Twitter

Türkiye'de en çok satılan gazete olan Sözcü'nün yazarı Yılmaz Özdil, gazetenin bir başka yazarı Soner Yalçın'a "Omurgasız" dedi.

Termik santrallere filtre takılmasını 2,5 yıl erteleyen yasa AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin onayıyla geçmiş ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından veto edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vetonun ardında Özdil, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Akp genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın termik santral yasasını, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veto etti iyi mi... Konunun istişareyle çözümü için Recep Tayyip Erdoğan’ın Recep Tayyip Erdoğan’ı saraya çağırması bekleniyor" ifadelerini kullanmıştı.

Veto kararını köşesine taşıyan Soner Yalçın ise, yazısında isim vermeden  "Akp genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın termik santral yasasını, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veto etti iyi mi... Konunun istişareyle çözümü için Recep Tayyip Erdoğan’ın Recep Tayyip Erdoğan’ı saraya çağırması bekleniyor" demişti. 

Yılmaz Özdil, Yalçın'ın o yazısıyla ilgili Twitter'da sert bir yorum yaptı:

Soner Yalçın benim tweetimi köşesine alıp, isim vermeden 'gençler eğleniyor' demiş,  omurgasızların nasıl eğilip büküldüğünü görüp eğleniyoruz hakikaten.

yılmaz soner.PNG
Görsel: Twitter @yilmazsozcu


Özdil, bir tweet daha atarak, Soner Yalçın'ı 'saray fedailiği' ile suçladı:

Hazır veto edilmişken, karşıymış gibi görünüp, saray fedailiği yapanlara da filtre takılmalı, etrafa saçtıkları algı partikülleriyle yurtsever insanların zihin atmosferi zehirleniyor.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU