Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı: Adil Öksüz konusunda önemli gelişmeler yaşanacak

Orakoğlu, kamu görevlilerine yönelik kapsamlı bir operasyon yapılacağını ve hazırlıkların son aşamasına gelindiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı da olan Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz hakkında önemli gelişmeler yaşanacak yorumu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanı Soylu, Adil Öksüz ile ilgili “Nerede olduğunu biliyoruz. Ama bizde kalsın. Nasıl PKK’ya, DHKP-C’ye biz izleme yapıyorsak aynısını FETÖ’’ye yapıyoruz” demişti.

Orakoğlu, “Soylu’nun Adil Öksüz’e yapılacak operasyonu açık etmesinin nedeni ne olabilir?” diye sorarak şunları kaydetti:

Zira Sayın Soylu adresi bile tespit ettiklerini açıklamıştı. Adil Öksüz’ün gizlendiği ülkeye ve sığındığı çevrelere karşı bir strateji mi izleniyordu? Türkiye’de kanlı bir darbeyi planlayan teröristin teslim edilmesini sağlamak için psikolojik harp taktikleriyle bu ülkeye ve Adil Öksüz’ü koruma altına alan güvenlik ve istihbarat birimlerine baskı uygulanarak terörist Adil Öksüz’ün ülkemize teslim edilmesine zemin mi hazırlanmaya çalışılıyordu? Diğer bir ihtimal ise FETÖ’nün örgüt hiyerarşisinde ‘Mahrem Hizmet’ adını verdiği gizli yapılanması ile ilgili olarak Ankara Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmalarda çarpıcı bilgilere ulaşılmıştı. FETÖ’nün TSK, Polis, Yargı ve diğer devlet kurumları içindeki örgüt elemanlarının deşifre edilip derdest edilmesinin tek başına bu terör örgütünü sonlandırmaya yetmeyeceği örgütün sivil ayağını oluşturan kripto mahrem imamların deşifre edilip çözülmedikçe bu örgütün bitirilemeyeceği gerçeği son operasyonlar sonrasında ortaya çıkmıştı.

 

“Son aşama”

Orakoğlu, “soruşturma kaynaklarının Bylock’tan daha önemli bir ‘delil’ olarak nitelendirdikleri ankesör ve ‘ardışık arama’ yöntemini kullanan FETÖ imamlarıyla irtibata geçen kamu görevlilerine önümüzdeki dönem kapsamlı şekilde operasyon hazırlıkları son aşamasına geldi” diyerek “Bu operasyon ile Adil Öksüz konusunda önemli gelişmeler yaşanacak sanırım” ifadesini kullandı.

Adil Öksüz kimdir?

FETÖ’nün 'Hava Kuvvetleri imamı' olarak bilinen Adil Öksüz, 1967 yılında doğdu. Lisans öğrenimini 1991 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamlayan Öksüz, yüksek lisansını verdiği Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev aldı.

15 Temmuz darbe girişiminde kritik rol aldığı belirtilen Öksüz, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve bazı kuvvet komutanlarının darbeciler tarafından rehin tutulduğu Akıncılar 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 16 Temmuz sabahı yakalandı ve getirildiği Ankara Batı Adliyesinden adli kontrol şartıyla salıverildi.

Öksüz o günden beri aranıyor.

 

Independent Türkçe, Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU