Evrenesoğlu'nun defnedildiği gün aynı mezarlıktan 100 müridi yer almak isteyince satışlar durdu

Kamuoyunda ‘Sahte Peygamber’ olarak tanınan İskender Evrenesoğlu’nun müridleri olduğu sanılan kişilerce aynı parselden 100’e yakın yer alma talebi gelince Bursa Mezarlıklar Müdürlüğü satışları durdurdu. Polisin başvuranları incelediği iddia edildi

Evrenesoğlu'nun cenazesinde yüzlerce kişi katılmıştı / Fotoğraf: İHA

İskender Erol Evrenosoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve 'Risalet Nurları' isimli kitabın Allah tarafından yazdırıldığını iddia ediyordu.

Bundan dolayı kamuoyunda “Sahte Peygamber” olarak tanınan Evrenesoğlu 22 Kasım'da ABD’de geçirdiği kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Evrenesoğlu, 27 Kasım tarihinde de çok sayıda kişinin katılımı ile Bursa Hamitler Mezarlığı’nda defnedildi.

AW866587_14.jpg
Fotoğraf: İHA​​​​​​​

 

Evrenesoğlu’nun vefatının üzerinden bir hafta geçmeden mezarının bulunduğu parselden 100’e yakın mezar yeri satın almak için talep gelince Bursa Mezarlıklar Müdürlüğü satışları durdurdu.

Müridleri defnedildiği gün mezar talebinde bulunmuş

Cenazenin olduğu gün gelen taleplerin, Evrenosoğlu'nun takipçilerinden geldiğinin değerlendirilmesi üzerine satışların durdurulduğu belirtildi.

Ayrıca Evrenosoğlu’nun mezarında türbe benzeri bir yapılaşmaya izin de verilmeyeceği öğrenildi.

Başvuranlarla ilgili Emniyet’in görüşü bekleniyor

Konuyla ilgili olarak Independent Türkçe’nin sorularını yanıtlayan ancak adının verilmesini istemeyen bir Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı yetkilisi, satışların durdurulduğunu doğruladı.

Taleplere herhangi bir olumlu cevap verilmediği ve emniyetin başvuranlarla ilgili görüşünün beklendiği belirtti.

Yetkili ayrıca taleplerin Evrenesoğlu’nun müridlerinden gelmiş olabileceğini değerlendirdiklerini kaydetti.

Mezar yeri için 42 bin lira ödendi

Bu arada Evrenesoğlu'nun oğlu Oktay Evrenesoğlu'nun aynı mezarlıkta aile mezarlığı yapabilmek için 4 parsel satın aldığı ve her her bir mezar yeri için de 10 bin 500'er liradan toplam 42 bin TL ödediği öğrenildi. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU