Kemal Unakıtan’ın eşinin 'Cumhurbaşkanı aradı' yalanı: Dedikodu yapmayalım spor yapalım

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan’ın villasının çatısı kaçak gerekçisiyle yıkıldı. “Erdoğan’la telefonda görüştüm” diyen Unakıtan’a yanıt Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan geldi

Fotoğraf: Sözcü

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) ilk maliye bakanı ve 2016 yılında hayatını kaybeden Kemal Unakıtan’ın geçmişte kaçak olduğu için çok tartışılan İstanbul Küçükçamlıca’daki 3 villasından birinin çatısı, AK Parti’li Üsküdar Belediyesi tarafından kaçak olduğu gerekçesi ile yıkıldı.

Yıkım sırasında zabıtaların kendisini darp ettiğini söyleyen Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan, olayın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini aradığını ve “Geçmiş olsun. Yapılanlara üzüldüm, ilgileneceğim” dediğini iddia etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Unakıtan’ı yalanladı. İletişim Başkanlığı, “Sayın Cumhurbaşkanımız ile Ahsen Unakıtan arasında herhangi bir telefon görüşmesi olmamıştır” açıklaması yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ahsen Unakıtan, Independent Türkçe’ye olayın haber olmasının ardından Erdoğan’ın kendisiyle yaklaşık 10 dakika telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söylemişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yalanlamasını hatırlattığımız Ahsen Unakıtan bu kez, “Dedikodu yapmayalım spor yapalım” dedi.

Villasının çatısı yıkıldı

Ahsen Unakıtan’ın villasının çatısı kaçak gerekçisiyle cumartesi günü yıkıldı. 

Zabıtaların kendisini darp ettiğini ileri süren Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan, “Bu zulüm son bulmalı” ifadelerini kullanmıştı.

Ahsen Unakıtan’ın yıkım sırasında belediye ekipleri tarafından tartaklandığı iddialarına cevap veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Tartaklanması kesinlikle söz konusu değil” açıklamasını yaptı.

Türkmen bir TV kanalına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Çatı tadilatı adı altında son bir ay içinde kaçak kat çıktı Ahsen Hanım. Kendisini davet edip kaçağa göz yumamayacağımızı anlattım ve kaçak katı yıkıldı. Kanun ne diyorsa onu yaptık. Tartaklanması kesinlikle söz konusu değil. Kılına bile dokunulmadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU