3 bin 800 liralık mera ücreti engeline takılan okulun yapımına başlanacak

Karakola yapılan bombalı saldırıda kullanılamaz hale gelen okulun yapımı 'ot parası'na takıldı. Muhtar isyan edince kamu kurumları yöneticileri bir araya gelerek sorunu çözdü. Cevizlik İlkokulu'nun yapımına yakın zamanda başlanacak

3 bin 800 liralık mera ücretine takılan okul yapılacak / Fotoğraf: İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Mardin’in merkez Artuklu İlçesi'nde yapımına onay çıkan, ancak 3 bin 800 liralık “ot parası” engeline takılan 12 derslikli okulun yapımına yakın zamanda başlanacak

Cevizlik İlkokulu, 1950'de Artuklu İlçesi Cevizlik Mahallesi'nde inşa edildi. 

Okul, 1990’lı yıllarda prefabrik sınıflarla desteklendi ve çevredeki kırsal mahalleler için “taşımalı eğitim merkezi” olarak hizmet verdi.

9 Temmuz 2016’da Cevizlik Jandarma Karakolu’na bombalı araçla düzenlenen saldırı sırasında, okul kullanılamaz hale geldi. 

 

Cevizlik İlkokulu
Cevizlik İlkokulu / Fotoğraf: İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

Bunun üzerine Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulun yerine 12 derslikli yeni bir bina yaptırma kararı aldı. 

12 derslikli okul için belirlenen mera alanı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne ait olduğundan devir işlemlerinin yapılması gerekiyordu. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Müdürlüğü arasındaki devir işleminin tamamlandı ama okul yapımı, 3 bin 800 liralık meradaki ot parası bedeline takıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Basit bürokratik engellere takıldı” 

Okul yapımının “ot parası” yüzünden geciktiği iddiasını Cevizlik Mahallesi Muhtarı Mahmut Kakız, gündeme getirdi. 

Öğrencilerinin önemli bir bölümünün taşımalı eğitime tabi tutulması nedeniyle sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Kakız, okulun yapımı için onay çıktığını ancak basit bürokratik işlemlere takıldığını söyledi.

Yetkililerden problemin çözülmesi için duyarlılık beklediklerini ifade eden Kakız, devamında şunları kaydetti:

Köyümüzün merasında yapımına karar verilen okulumuz kurumlar arasındaki bürokratik işlemlere takılıyor ama eziyeti öğrenci ve köylümüz çekiyor. Yetkililerden ricamız sorunumuzu biran önce çözmeleridir. Okulumuz yapılırsa devlet öğrencilerin taşımalı eğitim maliyetinden de kurtulmuş olacak.  

“En yakın zamanda okulun yapımına başlıyoruz”

Independent Türkçe’nin ulaştığı Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Şehmus Sümer de yapımına karar verilen Cevizlik İlkokulu’nun 3 bin 800 TL’lik mera ot bedelinden dolayı aksadığını doğruladı.

Sümer, bugün itibariyle problemin çözüme kavuşturulduğunu vurguladı.

Okulun yapım ihalesinin daha önceden yapıldığını belirten Sümer, “Yapımı biraz aksadı ama bugün itibari ile problemi çözdük. Olayda suçlu aramaya gerek yok. Bugün muhtarımız ile de görüştük ve en yakın zamanda okulun yapımına başlıyoruz” şeklinde konuştu. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU