Erdoğan’dan BM’ye eleştiri: Bu adaletsiz sistemin devam etmesi mümkün değil

Erdoğan 35. İSEDAK Toplantısı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, İslam ülkelerini eleştirdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam ülkelerinin birbirine kenetlenmediği için kolayca manipüle edildiğini söyledi. Birleşmiş Milletler'e de tepki gösteren Erdoğan, "Bu adaletsiz sistemin devam etmesi mümkün değil" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, "Müslümanlar olarak üzerimize serilen ölü toprağından hala kurtulabilmiş değiliz” diye konuştu.

İstanbul Kongre Merkezi'nde 35. İSEDAK Toplantısı Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, uluslararası kuruluşları eleştirdi.

Erdoğan, tüm İslam dünyasını deprem nedeniyle Arnavutluk'a destek olmaya çağırarak şunları söyledi:

Yıkılan binalarla alakalı Arnavutluk'un yanında yer almamız gerektiğine inanıyorum ki bu özellikle İslam Kalkınma Teşkilatımızın da görevi olsa gerek. Bu adımı atmamızın çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu bir kardeşlik görevidir, bu adımı atmakta fayda var.

İsrail'e tepki: Tüm dünyanın geleceğini tehlikeye atıyor

İsrail'in Filistinlilerin mülkiyet ve çalışma haklarına saygı duymadığını ifade eden Erdoğan, "İsrail, bölge ile beraber tüm dünyanın geleceğini tehlikeye atıyor. Üç dinin kutsal şehri Kudüs'ü yağmalayarak sadece kendi inançlarının merkezi haline getirmeye çalışanlar, çok büyük bir yanlışın içindedir" dedi.

Erdoğan'dan çağrı: Yeniden yapılandıralım

Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi yapısına yönelik, "Dünya yapısının coğrafi ve dini şartları göz önünde bulundurularak yeniden yapılandırılması" çağrısında bulundu.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU