AK Partili Zengin, CHP’li Özkoç’u “ulan” dediği için dava ediyor

AK Partili Zengin: Bu iş özürle geçiştirilemez. Ceza avukatlarına inceletiyorum, ‘ulan’ hitabından dolayı Engin Özkoç’u mahkemeye vereceğim

Fotoğraf: AA

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’u kendisine “ulan” ifadesiyle hitap ettiği için mahkemeye vereceğini söyledi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Özlem Zengin ile yaptığı görüşmeyi bugünkü köşesine taşıdı.

Selvi’nin köşesinin ilgili kısmı şöyle:

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis Genel Kurulu’nda tartıştığı AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’e “Ulan, böyle bir grup başkan vekilliği olmaz” diye bağırmış, ardından da öfkeyle “Lütfen bu kadına haddini bildirin sayın başkan” demişti. 28 Şubat sürecinde Başbakan Bülent Ecevit’in Merve Kavakçı’ya karşı söylediği sözü 20 yıl sonra Engin Özkoç söyleyince, en sert tepkiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan göstermişti. Erdoğan dün de AK Parti grubunda Özkoç için “Şizofrenik vakalar sadece caddelerde değil, parlamentonun içinde de var” dedi. Grup toplantısından sonra Özlem Zengin’le konuştum. “Bu iş özürle geçiştirilemez. Ceza avukatlarına inceletiyorum, ‘ulan’ hitabından dolayı Engin Özkoç’u mahkemeye vereceğim” dedi.

Siyaset bir kez daha karakolluk oldu. Bakarsınız Engin Özkoç da “şizofren” sözünden dolayı Erdoğan’ı mahkemeye vermiş.

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU