Erdoğan: Katar’ın güvenliğini ülkemizin güvenliğinden ayrı tutmuyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’daki Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nı ziyaretinde açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nı ziyareti etti. Burada bir açıklama yapan Erdoğan, "Katar ile askeri, güvenlik ve savunma sanayii alanında ortak projelerimiz; ikili ilişkilerimizin ortak omurgasını teşkil ediyor" dedi. 

Türk askerleriyle buluşması sırasında “Bugün Katarlı muhataplarımızla verimli, başarılı, samimi görüşmeler yaptık” diyen Erdoğan şunları kaydetti:

İkili ilişkilerimizi stratejik perspektifle daha da güçlendirme irademizi tekrar teyit ettik. Katar’la askeri, güvenlik ve savunma sanayisi alanındaki işbirliğimiz, ilişkilerimizin omurgasını teşkil ediyor.

"Hiç kimse sizlerin burada olmasından rahatsız olmamalı"

Türk askerinin Katar Silahlı Kuvvetleri'ne önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Erdoğan, “Körfez ülkelerindeki krizden bu yana Katarlı kardeşlerimizin huzur ve güveninin teminatı oldunuz. Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı kardeşlik, dostluk, dayanışmanın timsalidir. Bu üssün kapatılmasını talep edenler ülkemizin Katar'ın kara gün dostu olduğunu hala idrak edemediler” dedi.

20191125_2_39507720_49786820.jpg


Türkiye’nin Körfez bölgesinin barış, güvenlik ve istikrarına büyük önem atfettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buranın Ortadoğu istikrarı bakımından anahtar rol oynadığına inanıyoruz. Sizin buradaki varlığınız Körfez'in istikrarına, barışana hizmet etmektedir. Hiç kimse bu coğrafyadaki mevcudiyetimizden rahatsız olmamalıdır. Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı samimiyetin timsalidir. Muadilleri gibi çıkar temelli, hegemonyacı zihniyet ürünü değildir" ifadesini kullandı.

"Halid bin Velid olarak anılacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'daki Türk askeri üssünün yeni kışlanın inşasının tamamlandığını açıkladı. Erdoğan, "İnşallah Halid bin Velid adıyla orası anılacak" dedi. 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU