Muharrem İnce: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden varsa o gerizekalıdır, ondan genel başkan da olmaz

Muharrem İnce, 24 Haziran 2018'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekilmeyi düşündüğünü belirterek, "Zonguldak mitingine çıkmadım. Hastayım dedim. Ne hastası..." ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın gündeme getirdiği ve taraflarca yalanlanan “Saray’da Erdoğan’la görüşen CHP’li” iddiasının odağında yer alan Muharrem İnce, köyünde yaptığı açıklamadan sonra, Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın programına konuk oldu.

Yalova'daki köyünde yaptığı açıklamadan sonra katıldığı programda da iddiayı yalanlayan İnce, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni kastederek, "Oraya giden biri varsa gerizekalıdır" dedi.

"Rahmi Turan'da benim telefonum var"

"Ben namusumu şerefimi korumaya çalışan bir insanım. Kumpas kurulmuş bir insanım. Mağdur edilen şerefine dil uzatılan, hakaret edilen kişi benim." diyerek sözlerine başlayan İnce, konuyu gündeme getiren Rahmi Turan'ın ilk yazısında "Aradım ulaşamadım", ikinci yazısında ise "Bende numarası yoktu, bulamadım" sözlerine atıf yaparak şunları söyledi:

Rahmi Turan'da benim cep telefonum var, onun telefonu da bende var. Daha önce 3-4 kez görüşmüştük. Taraf benim, olayın öznesi benim. Ama beni aramıyorsun. 'CHP'den aldım, Kılıçdaroğlu'na doğrulattım' diyor.

"Sayın Kılıçdaroğlu 'Asla partili bir arkadaşımı bunu yapmaz' deseydi..."

"Derin bir komplo-tezgah kurulduğunu o anda anlamadım." diyen İnce, "Eğer gizlice gidip sayın Cumhurbaşkanı ile görüşen biri varsa bu şerefsizce bir olaydır. 'Bunu sen yaptın' deyince benim şerefime leke sürüyorsun." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına da değinen Muharrem İnce, "Kılıçdaroğlu 'şaşırmadım' diyor. Bir insan niye şaşırmaz. Ya o konuşmayı biliyor ya da biri söyledi. Genel Başkan'ın açıklamasından sona arkadaşları çağırdım, basın açıklaması yazalım dedim. Açıklamayı yazdık. Genel Başkanı aradıktan 10 dakika sonra beni aradı. Ona hislerimi, başımıza neler gelebileceğini anlattım. Bu kişi ben değilim. Partiyi karıştırmaya çalışıyorlar. 'Ben İnce'ye inanıyorum. Adı geçen diğerlerine de inanıyorum. Yalandır' deyin, kapatın. Yoksa bu olay çok büyür, parti büyük yara alır' dedim. Israrla 'görüşelim' dedim zamana yaydı. Sayın Kılıçdaroğlu Fox TV'ye çıktığında 'Asla partili bir arkadaşımız bunu yapmaz' deseydi, kapanırdı bu konu." dedi.

"Yargı yoluna başvuracağım"

CHP içinde bir menfaat grubu olduğunu yineleyen İnce, "Burada hedef benim. Ama bu menfaat grubu, bugün bunu bana yapan, yarın kendisine yapar. Genel Başkan 'biliyorum' dediğine göre, kandırmışlar Genel Başkanı." derken, bir tezgah kurulduğunu ileri sürerek şöyle konuştu:

Tezgah var mı? Var. Sözcü Gazetesi var mı bu tezgahta? Yok. Rahmi Turan var mı? Göbeğinde. 80 yaşında insan torunlarına ne diyecek. Torunları 'Muharrem İnce'ye iftira attın' demeyecek mi? 80 yaşındaki insan gazetecilik hırsı ya da başka menfaatler için başka bir insana iftira atıyorsun. Bu burada kalmayacak, yargı yoluna başvuracağım.

Kılıçdaroğlu'na çağrı

CHP Genel Başkanı'na çağrıda bulunan İnce, "Kılıçdaroğlu çıkıp açıklama yapmalı. 'Muharrem İnce bunu yapmaz, adı geçen diğer arkadaşlar da yapmaz. Hiçbir partili yapmaz' demeli." diye konuştu. 

"24 Haziran'dan beri susuyorum, Kurultay'da anlatacağım"

Kendisine komplo kurulduğunu ve komployu kuranları bildiğini ifade eden İnce, Kurultay'da bu komployu kuranları anlatacağını belirterek, "24 Haziran'dan beri susuyorum. Gözüm gibi bakıyorum partime, aman yara almasın diye. Ama susarsak temiz siyaset olmaz. Sen kendi partinin evladına kumpas kurarsan nasıl temiz siyaset olsun." diye konuştu. 

"Gerizekalıdır, ondan genel başkan da olmaz"

İnce, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni kastederek, "Oraya giden biri varsa gerizekalıdır. CHP'den biri gitmişse zekasından şüphe ederim. Ondan genel başkan da olmaz. Gideceksen gündüz gözüyle gideceksin, tweet atarak gideceksin." derken, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bir hafta oldu. Türkiye'de Muharrem İnce'nin Saray'a gidip Sayın Erdoğan ile görüştüğüne inanan var mı? Yok. Kapandı konu. Gazeteci, yalan, haber yalan, görüşme yalan, plaka yalan. Ben ne yaptın bu partiye? Hizmet ettim. Cebimdeki paramı paylaştım, elektrik su faturasını ödedim. Helal ediyorum hepsini. Onlar beni vekil yaptılar, onlar da helal eder umarım. Ama utanmıyor musunuz beni savunmamaya. Bunu temizlemeden yola devam edemeyiz.

"Benim Cumhurbaşkanlığı mitinglerimi vermeyenler bugün yayın yaptı"

Yalova'daki köy evinde yaptığı açıklama sırasında Halk TV'nin yayını yarıda kesmesine vurgu yapan Muharrem İnce, "Halk TV neden yayınımı yarıda kesti? 'Yandaş kanal neden açıklamanı yayınladı' diye soranlar 'Halk TV niye yayını kesti' diye de sorsun. Yandaş medya verdi. CHP karışacak diye yaparlar. Yaptırma. Kumpas kurma, yapamasınlar. Benim Cumhurbaşkanlığı mitinglerimi vermeyenler bugün yayınladı. Teşekkürler. Ama beni vermek yerine açlık duyanları, siyanürle kendini zehirleyenleri, çiftçiyi, köylüyü, atanamayan öğretmenleri verseler daha memnun olurdum." dedi.

"Her zaman bir araya gelebiliriz"

İnce, Didem Arslan Yılmaz'ın "Kılıçdaroğlu yanıltılmış olabilir mi? Bir araya gelme ihtimalinizi görmüyor musunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

Her zaman bir araya gelebiliriz. Ben il  başkanıyken bakanlığımızı yapmış Fikri Sağlar bana düğme iliklemişti. Ben CHP edebini bilirim. Saygısızlık etmem. Ama kimseye de kendimi ezdirmem.

"Toptan temizlik olsun"

Kılıçdaroğlu'nun ismi açıklaması gerektiğini söyleyen İnce, şöyle konuştu:

Elimizde tarihi bir fırsat var. Sayın Erdoğan'dan kurtulmak istiyor muyuz? İki görüş var. Bir Sayın Kılıçdaroğlu 'ismi biliyorum, söyleyemem, şaşırmadım' diyor. Sayın Erdoğan ne diyor? 'İspatlayın, Cumhurbaşkanlığını bırakacağım.' Biz Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığını bıraktırmak istiyor muyuz? Kılıçdaroğlu biliyorsa ismi açıklasın, Erdoğan da gitsin. Görüşen kişi bensem, onu da açıklasın. Muharrem İnce de gitsin. Toptan temizlik olsun. Ama bilmiyorsan o zaman Muharrem İnce'yi savunacaksın. 

"Erdoğan'a 'Sizin haddinize mi düşmüş' derdim

İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la tesadüfen de olsa karşılaşması ve Erdoğan'ın kendisine "Ülkenin menfaati için senin CHP Genel Başkanı olman lazım" demesi halinde vereceği cevabın "Sizin haddinize mi düşmüş, ne yapacaksınız, örtülü ödenekten mi destek vereceksiniz, vali kontenjanı mı vereceksiniz?" olacağını söyledi.

Muharrem İnce, 24 Haziran 2018'deki seçimlerde Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyi düşündüğünü de şu sözlerle anlattı:

Genel Başkan beni sıfır moralle kampanyaya başlattı. Beni destekleyen milletvekillerinin hepsini çizdi. Gel aday ol dediler. Olmasan şımarık derler. Olsan arkadaşların harcanmış. Çekilmeyi düşündüm. Yanımda duran arkadaşların hepsi çizildi. Zonguldak mitinginde hastayım dedim, çıkmadım. Ne hastası. Bartın milletvekilini listeye almamışlardı. Ben ona git Zonguldak mitingini organize et demiştim. Kamuoyunda yanlış anlatırlar diye düşündüm. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU