Kurtulmuş: Dedikodu üzerinden bir siyasi gündem oluşturmaya çalışıyorlar

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Beştepe'ye giden CHP'li siyasetçi iddiasına ilişkin, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi iç çekişmelerinin bir aracı olarak Cumhurbaşkanımızın ismini kullanmaya çalışmak isteğidir” yorumumu yaptı

Numan Kurtulmuş, Ordu'da yayın yapan bir televizyon kanalına konuştu / Fotoğraf:AA 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Beştepe’ye gittiği ileri sürülen CHP’li siyasetçi iddiasını "dedikodu" olarak niteleyerek bunun üzerinden bir siyasi gündem oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

Ordu'da uydudan yayın yapan Altaş TV'nin canlı yayınına katılan Kurtulmuş, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li bir isimle görüştüğü iddiasının, mesnetsiz, hiçbir dayanağı olmayan, dedikodu olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bunun üzerinden bir siyasi gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Bu maalesef öyle görünüyor ki, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi iç çekişmelerinin bir aracı olarak Cumhurbaşkanımızın ismini kullanmaya çalışmak isteğidir. Öyle anlaşılıyor." dedi.

İddianın ortaya atılma nedenini bilmediklerini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

Gazeteci, çok tecrübeli biri ve ne hikmetse bu yazıyı yazdıktan sonra da apar topar telefonlarını kapatıyor, bir yerlere gidiyor. Yani gazeteciler bile kendisine ulaşamıyor. Dolayısıyla gazeteci 'kaynağı kimdir, isim kimdir, nedir' hiçbir şey söylemeden böyle bir iddiayı gündeme getiriyor, arkasından ne yazık ki sayın Kılıçdaroğlu bir televizyon programına çıkıp sabah saatlerinde diyor ki, 'evet bu doğrudur, zaten ben hiç şaşırmadım bu haber gündeme geldiği zaman'. Biz de sayın Kılıçdaroğlu'nun bu tepkisine şaşırmadık.

Kurtulmuş, CHP’deki genel başkanlık yarışına Erdoğan’ın isminin alet edilmemesine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu iddia karşısında İzmir’de yaptığı konuşmada ‘Ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, Kılıçdaroğlu da genel başkanlığını ortaya koysun’ dediğini hatırlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi iç çekişmelerini, iç çatışmalarına belki, belki bundan sonra önümüze gelecek olan 2020 yılındaki genel başkanlık yarışında Cumhurbaşkanımızın ismini kullanarak mevzi kazanma işi gibi görünüyor. Bunu bir gazeteci üzerinden gündeme getirilmiş olması son derece lüzumsuz, anlamsız. Bu kadar çok gündemi olan Türkiye için halkın gündemini meşgul etmekten öte bir anlamı yoktur.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ordu'daki yatırımlarla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.     

 

AA  

 

DAHA FAZLA HABER OKU