Joker: İlk filmden 100 milyon dolar kazanan Todd Phillips ikinci için kolları sıvadı

Film bu yılki Oscar yarışının favorilerinden biri

Joker'e, yönetmenliğini Todd Phillips'in yapacağı bir devam filminin geleceği belirtiliyor.

The Hollywood Reporter'a göre Joaquin Phoenix'in başrol oynadığı psikolojik gerilim filminin yönetmeni Phillips, olası projeleri görüşmek üzere 7 Ekim'de Warner Bros. Pictures Group Başkanı Toby Emmerich'le bir araya geldi.

Habere göre Phillips, Joker'e benzer bir formatta başka DC karakterlerinin de köken hikayelerini çekmeyi teklif etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Hollywood Reporter'a göre Emmerich bu fikre "tereddütle" yaklaştı. Haberde, bu daha büyük projenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin henüz belirsiz olduğu ancak Phillips'in en az bir DC Comics filmi daha çekme hakkını elde ettiği belirtildi. İnternet sitesine göre Joker'in devam filmi "yolda".

Ekim 2019'da vizyona giren Joker, gişede tüm zamanların en başarılı 18+ filmi oldu ve an itibarıyla dünya genelinde 1 milyar dolardan (yaklaşık 5,7 milyar TL) fazla hasılat yaptı.

The Hollywood Reporter'a göre Phillips devam filminin senaryosunu 2019 yapımı ilk filmi birlikte kaleme aldığı Scott Silver'la yazmaya hazırlanıyor.

Ücretini önceden belirlemek yerine Joker'in hasılatından daha büyük bir pay almayı tercih eden yönetmenin yaklaşık 100 milyon dolar (yaklaşık 570 milyon TL) kazanacağı bildiriliyor.

Phoenix, iki saatlik film süresince Batman'in azılı düşmanına dönüşen başarısız komedyen Arthur Fleck rolüyle Oscar yarışının öne çıkan isimlerden biri olarak görülüyor.

Hem Phillips hem de Phoenix, Joker'e çekilecek bir devam filmi konusunda beraber çalışmaya istekli olduklarını belirtmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU