Joker gibi kendi filminin çekilmesini hak eden 6 DC kötü karakteri

Joker'ın başarısı DC'nin daha fazla kötü karakteri mercek altına almasını sağlayabilir

Joker gösterime girdi; hakkında karşıt fikirler ortaya çıkmış olsa da filmin gişeyi salladığı inkar edilemez. Belki de bu rakamlar DC’yi hikaye anlatımında daha fazla risk almaya, hatta cephaneliğindeki diğer kötü karakterlerin de orijin hikayelerini beyaz perdeye taşımaya yönlendirebilir.

Peki, Joker gibi bir film uyarlaması yapılacak bir sonraki DC kötü karakteri kim olmalı? CinemaBlend'e göre popüler kültürdeki konumları Joker seviyesine çıkarılmayı hak eden iyi seçeneklerden bazıları.

Sinestro

Sinestro - DC Comics.jpg
Sinestro (DC Comics)

 

Sinestro, hikayesine kahraman olarak başlayan nadir DC kötü karakterlerinden biri. Bilmeyenler için Sinestro, karar alma süreçlerindeki aşırı yöntemlerinden dolayı birlikten atılana kadar Yeşil Fenerlerden (Green Lantern) biriydi. Birlik ceza olarak onu bir karşı-madde evrenine sürgüne yolladı fakat bu yolla çok güçlü bir ezeli düşman yarattı. Karakter, gücünü korkudan alan sarı bir yüzük elde edip Sinestro olarak geri geldi.

Sinestro’nun bir Yeşil Fener olarak yükseliş ve düşüşü zengin bir hikaye ve Ryan Reynolds’ın Yeşil Fener’inde kısaca değinilmiş ikincil olay örgüsünden çok daha incelikli şekilde ele alınabilir. Sinestro’nun müphem kökeni ve kahramanlıklarını anlatan, bunu yaparken gerçek kahraman ve kötü arasındaki çizgiyi belirsizleştirecek bu hikayeyi sinemada görmek ilginç olurdu.

Lex Luthor

lex luthor - DC Comics.jpg
Lex Luthor (DC Comics)

 

Lex Luthor, DC’nin en parlak kötü karakterlerinden biri. Gücünün yettiği bazı şeyler göz önüne alındığında bu oldukça açık. Batman kostümü olmadan Superman’i dize getirebilen az sayıda insandan biri. Bu kadar güçlü bir adamın kitlelerin nefretini toplamasını beklerdiniz ama şaşırtıcı şekilde DC evreninde ABD Başkanı olacak kadar popüler bir karakter oldu.

Lex Luthor’un Beyaz Saray’a yükselişini ele alan bir filmi izleyebilmek harika olurdu. Özellikle kaçınılmaz şekilde Superman’le büyük bir yüzleşmeyi zirve noktası yapacak olmasından dolayı. Superman’in nüfuzu Lex’i başkanlık ofisinin dışında tutmaya yeter miydi? Bu sorunun cevabını arayacak ve Superman’in imajının oturmuş bir siyasi kampanyanın kara çalmasına dayanıp dayanamayacağına bakacak bir filmi görmeyi çok isterdik.

Bane

Bane - DC Comics.jpg
Bane (DC Comics)

 

Şimdiye kadar Joker’i konu alan çok sayıda Batman filmi gördük ama Batman’in diğer büyük rakiplerinden birini, Bane’i ele alan yalnızca iki film gördük: Batman & Robin ve Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises). İkisi de Bane’in kökenini anlatmakta çok iyi bir iş çıkarmıyor. Tabii eğer “karanlıkta doğmak” sizi bir orijin olarak ikna etmiyorsa. 

Santa Prisca hapishanesinde geçen gençliğinden parlak bir stratejiste dönüşmesine, süper steroid Venom’a bağımlı hale gelip onun kölesi bir laboratuvar faresi haline gelmesine kadar Bane’in gelişimini izleyebilmek harika olurdu. Bane’in Batman öncesi günlerini ve bir gencin yalnızca babasının geçmişinden dolayı nasıl Batman’in ezeli düşmanlarından biri haline gelebildiğini gösteren bir filmin büyük bir potansiyeli olurdu.

Eobard Thawne (Reverse Flash)

Eobard Thawne - DC Comics.jpg
Eobard Thawne (DC Comics)

 

Henüz DC’nin Flash’i merkez alan bir film için düğmeye basmasını bekliyoruz. Dolayısıyla bundan önce ezeli düşmanlarından biri Eobard Thawne’la ilgili bir film beklemek çok gerçekçi değil. Bu yapılsaydı, tarihte karakterin kendisinden önce baş düşmanının hikayesinin anlatıldığı ilk örnek olurdu. Zamanda sürekli bir ileri bir geri atlayarak anlatılan kusursuz bir orijin hikayesi mi? Evet, lütfen!

Thawne’un Flash’in büyük hayranı olarak başladığı, zamanda yolculuk edip sonunda Barry Allen’ın (Flash’lerden biri) en büyük düşmanı olacağını keşfetmesini izlemeyi çok isterdik. Böyle bir filmin içereceği ton değişimini hayal edin. Özellikle Thawne’un tahayyül edilemeyecek derecede yoldan saptığı gelecekteki haliyle karşılaşmasını ele alırsa. Şu Flash filmi bir an önce gösterime girse de birileri de bu fikir üzerine çalışmaya başlasa.

Vandal Savage

Vandal Savage - DC Comics.jpg
Vandal Savage (DC Comics)

 

Vandal Savage, CW’de yayımlanan Legends of Tomorrow dizisinin ayaklarının yere basmasının gerekenden uzun sürmesinin başlıca nedeni olabilir ama aslında dizinin onu resmettiği şekilden çok daha başarılı bir kötü karakter. 50 bin yaşında, ölümsüz ve başına gelen hemen hemen her şeyin altından kalkabilen biri. Bir adam ölemiyorsa ne yapar? Günlerini nasıl geçireceğine nasıl karar verir?

Hikaye temelde bu ve aslen Vandal Savage’ınki hiçbir senaristin veya yönetmenin baş edemeyeceği uzunlukta bir hikaye. Nasıl yönetileceği tamamen hikayesini anlatanın onu nasıl anlatmayı seçtiğine bağlı. Vandal Savage’ı çizgi romanın Altın Çağ (1930’ların sonundan 1950’lerin ortalarına kadar) ve Gümüş Çağ (Altın Çağ’ın sonundan 1970’lerin başına kadar) kahramanlarından Modern Çağ (1980’lerden günümüze) kahramanlarının çatışmalarına kadar bir yelpazede işlemek mümkün. DC zaten Marvel’ın ortak evren fikriyle ilgilenmiyorken farklı çağlarla etkileşen kahramanlardan neden faydalanmasın?

Darkseid

Darkseid - DC Comics.jpg
Darkseid (DC Comics)

 

DC’nin beyaz perdeye uyarladığı parçaların aksine Darkseid henüz sinemada görücüye çıkmış değil. Bu eğer (şimdilik beklemede olan) bir Adalet Birliği (Justice League) devam filmiyle yapılacaksa, Darkseid’in de beklemesi mantıklı görünüyor. Gerçi Darkseid’i ana akım izleyicinin karşısına çıkarmanın tek yolu bu değil. Darkseid’in orijin hikayesi oldukça ilginç; Game of Thrones gibi dizileri başarıya taşıyan aile içi çatışma, ihanet ve fantazi gibi öğeler içeriyor.

Darkseid’le ilgili tek gerçek sorun, hikayesinin sıkı süper kahraman hayranlarının bile aklında kalmayacak pek çok karakterle dolu olması. Genelde tozu dumana katacak kötü karakterlerin orijin hikayelerinin defalarca anlatılmış büyük olayların etrafına örülü olmaması oldukça heyecan vericidir. Darkseid’in Ava DuVernay’in senaryosunu Tom King’le birlikte yazdığı New Gods’ın parçası olacağı teyit edildi ama Darkseid kendi platformunu hak edecek büyüklükte bir karakter.

 

Independent Türkçe için derleyen: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU