Gazeteci Melike Aydın ve Ruken Demir tutuklandı

İzmir’de 12 Kasım günü gözaltına alınan gazeteci Melike Aydın ile Ruken Demir çıkarıldıkları mahkemece “örgüt adına faaliyet yürütmek” iddiasıyla tutuklandı

Gazeteci Melike Aydın ve Ruken Demir tutuklandı / Fotoğraf: MA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 12 Kasım günü kaldıkları evlere yapılan baskınlarda gözaltına alınan JİN NEWS muhabiri Melike Aydın ile Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ruken Demir gözaltına alındı. 

Dün adliyeye sevk edilen gazeteciler Aydın ve Demir “örgüt adına faaliyet yürütmek” iddiasıyla çıkarıldıkları 1’nci Sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tutuklanan kadın gazeteciler İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.

Aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) üyelerinden Selma Altan, Mazlum Koç, Ramazan Yavuz, Sait Bahadır, Murat Tufan, İsmail Akbay, Şeyhmus Dağhan, Hasan Hayri Dikilitaş, Hediye Tekin tutuklanırken Mehmet Gergin de “Yurtdışı yasağı” ile serbest bırakıldı.

“Baskılar karşısında boyun eğmeyeceğiz”

Adliye önünde kısa bir açıklama yapan TUHAY-DER Eş Başkanı Ahmet Ertaş 'Yargılama AKP vesayeti altında yapılıyor, adil  değil' dedi.

Üyelerine yapılan baskıları kabul etmeyeceklerini ve bu baskılar karşısında boyun eğemeyeceklerini vurgulayan Ertaş, verilen tutuklama kararının hukuksuz olduğunu kaydetti. Ertaş, “Bu kararı tanımıyoruz” diyerek arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

 

Independent Türkçe, MA

DAHA FAZLA HABER OKU