Karamollaoğlu: "Filistin özgürleşmeden İslam dünyası huzura kavuşmaz"

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Vahdet Konferansı’nda, İslam dünyasının huzura kavuşmasının, Filistin’in özgürleşmesinden geçtiğini söyledi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu İran'da konuştu / Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Filistin ile İslam dünyasının geleceğinin birbirine bağlı olduğunu ve Filistin özgürleşmeden İslam dünyasının huzura kavuşmayacağını söyledi.

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Vahdet Konferansı’nda konuşan Karamollaoğlu, İslam dünyasının Arakan'dan Suriye'ye, Yemen'den Libya'ya, Afganistan'dan Sudan'a kana bulandığı ve çözümün ise dışarıda arandığı değerlendirmesi yaptı.

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın başlattığı Milli Görüş hareketinin temsilcileri olarak Kudüs ve Filistin'i, İslam birliğine giden yolun mihenk taşı olarak gördüklerini ifade eden Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

Filistin’in geleceği, İslam dünyasına bağlıdır, İslam dünyasının geleceği de doğrudan doğruya Filistin'e bağlıdır. Filistin özgürleşmeden İslam dünyası huzura kavuşmaz. Müslümanlar birlik ve beraberliği sağlamadıkları müddetçe de Filistin'in özgürleşmesi, bağımsız bir ülkenin kurulması mümkün gözükmemektedir.

“Böl parçala ve yut’ mantığı işletiliyor”

Müslüman ülkelerin "böl, parçala ve yut" mantığıyla yok edilmek istendiği söyleyen Karamollaoğlu, batının, Müslümanları bölgelere göre, Arap-Acem, Kürt-Türk, kuzey-güney ve Şii-Sünni şeklinde ayırdıklarını ifade etti.  

İslam ülkelerinde ümmetçiliğin yerini kavmiyetçilik, ehliyetin yerini asabiyet, sadeliğin yerini gösteriş, tevazunun yerini kibrin aldığını dile getiren Karamollaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 

Müslüman ülkeler olarak birbirimizle uğraşmayı bırakmak mecburiyetindeyiz. İhtilaflarımızı değil, ittifaklarımızı ön plana çıkarmalıyız. Birbirimize üstün gelmek için çareyi hasımlarımızın desteğinde ve silahlarında aramamalıyız. Sahip olduğumuz imkanları birbirimizi yok etmek için değil birbirimizi desteklemek için kullanmalıyız. Coğrafyamız üzerinde oynanan sömürgeleştirme oyunları ve entrikalarına karşı ortak stratejiler üretmeliyiz.

 

AA  

DAHA FAZLA HABER OKU