Semra Kuytul: Alparslan Kuytul'un tecridi bir kat daha arttırıldı

Semra Kuytul, Bolu Cezaevi'nde tutuklu bulunan eşi Alparslan Kuytul'un "tecridinin bir kat arttırıldığını" söyledi

Alparslan Kuytul

Bolu Cezaevi’nde örgüt kurma ve yönetme suçlamasıyla tutuklu bulunan Furkan Cemaati lideri Alparslan Kuytul’un cezaevinde “tecritte” tutulduğu öne sürüldü.

İddianın sahibi, Kuytul’un eşi Semra Kuytul.

Kişisel Twitter hesabından bir açıklama yapan Kuytul, geçtiğimiz Cumartesi günü eşini ziyaret etmek için Bolu’ya gittiğini anlatarak, “Bir kat daha tecrite maruz bırakıldığını üzüntüyle öğrendim.. Zaten biliyorsunuz tekti. Ama sağında solunda bulunan diğer koğuştakilerle bağırarak konuşabiliyordu. Şimdi etrafı boşaltılmış” diye yazdı.
 


Semra Kuytul açıklamasının devamında "İnsanlığın bu kadar bittiğini, zulmün bu kadar ilerletilmeye çalışıldığını bilmek insan olanı çok üzüyor.. Üç gündür ayrı bir üzgünüm.. Dilim bedduaya gidiyor. İnsanlıktan bu kadar nasipsizleri Allah insan yüzüne hasret bıraksın diyorum gayrı ihtiyari.." ifadelerini kullandı. 

Bir yıl içinde iki kez tutuklandı

Geçen yıl Adana merkezli bir operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Alparslan Kuytul, ocak ayında yapılan duruşmanın ardından serbest bırakılsa da savcılığın itirazı üzerine tekrar tutuklanmıştı.

Kuytul aleyhine “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla açılan davalar da bulunuyor.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU