Ferzan Özpetek, İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı'nı aldı

Yönetmen Ferzan Özpetek, İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı "Commendatore" ile onurlandırıldı. Özpetek, “Bundan önce 'Şövalyelik' unvanı vardı, şimdi 'Commendatore' nişanı geldi. İtalyanların bana bu şekilde kucak açmasından dolayı mutluyum” dedi

Fotoğraf: AA

Hayatını İtalya’da sürdüren yönetmen Ferzan Özpetek, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından Cumhuriyet Liyakat Nişanı'na layık görüldü. Özpetek, İtalyan devlet nişanlarının üçüncü derecesi olan "Commendatore" (Komutan) nişanını, Roma Valisi Gerarda Pantalone'nin elinden aldı.

Törenden sonra bir açıklama yapan Özpetek, ‘43 yıldır İtalya'da yaşadığını ve böyle bir nişan ile onurlandırılmasının kendisini hem gururlandırdığını hem de minnettar olduğunu’ belirtti. 

20191104_2_39143636_49143360.jpg
Fotoğraf: AA

 

Özpetek, "Çok hoşuma gitti. Bundan önce 'Şövalyelik' unvanı vardı, şimdi 'Commendatore' nişanı geldi. İtalyanların bana bu şekilde kucak açmasından dolayı mutluyum" dedi.

Ferzan Özpetek, 2008 yılında da dönemin İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından insanlık ve çevreciliğe yaptığı hizmetlerden dolayı; "Stella di Solidarieta" (Dayanışma Yıldızı) yüksek liyakat nişanına layık görülmüştü.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU