Somuncuoğlu: Rabia Naz'ın ailesini kullanarak işi siyasi boyutlara çekmek istiyorlar

Komisyon üyeleri 11 yaşındaki Naz'ın şüpheli ölümüne ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Eynesil ilçesine giderken, tartışmaların odağındaki isim olan eski Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Vatan ailesinin suçlamalarını reddetti

Rabia Naz Vatan başta olmak üzere şüpheli çocuk ölümlerini inceleyecek TBMM Araştırma Komisyonu, Giresun’a gitti/ Fotoğraf: Twitter / @cenginyurt52

Giresun'un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018'de yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümündeki sır perdesi aralanamadı.

Şüpheli çocuk ölümlerini araştırmak için geçtiğimiz ay TBMM'de kurulan komisyon işe Rabia Naz olayıyla başladı.

Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri, Rabia Naz Vatan'ın yaşamını yitirdiği Eynesil ilçesinde incelemelerde bulundu.

İlk iş Vatan ailesiyle bir araya gelindi. 

Atika-Şaban Vatan çifti ve avukatlarının komisyon üyeleriyle yaptığı görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

 

Rabia Naz Vatan komisyon Giresun Twitter @cenginyurt.jpg
Rabia Naz'ın ölümünü araştırmak için Giresun'a giden komisyon üyeleri, Vatan ailesini ziyaret etti / Fotoğraf: Twitter @cenginyurt.jpg

 

Şaban Vatan, olay günü kızı Rabia Naz'ı yolda yaralı halde bulmasını da canlandırma yaparak gösterdi.

Vatan ailesiyle yapılan görüşmenin ardından Giresun merkeze geçen komisyon üyeleri, Vali Harun Sarıfakıoğulları ve yetkililerle bir araya geldi.

 

Giresun Rabia Naz komisyon Twitter @avahmetozdemir.jpg
Komisyon üyeleri, Vatan ailesinin ardından yetkililerle görüştü / Fotoğraf: Twitter @avahmetozdemir

 

Somuncuoğlu: Rabia Naz'ın ailesini kullanarak işi siyasi boyutlara çekmek istiyorlar

Tartışmaların odağındaki isim eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, TBMM Araştırma Komisyonu'nun Giresun'daki incelemeleri öncesinde Independent Türkçe’ye konuştu.

11 yaşındaki  Naz'ın ölümünü örtbas etmekle suçlanan Somuncuoğlu, kendilerine ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye iftira atıldığını, olayın partiler arası savaşa dönüştürüldüğünü savundu.

31 Mart seçimlerinde Eynesil'in AK Parti'den CHP'ye geçtiğini hatırlatan Somuncuoğlu, "Suçlamalar, biz aday olduktan sonra başladı. Olayı siyasi boyutlara çektiler" dedi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu İHA.jpg
Coşkun Somuncuoğlu: MİT, Emniyet, HSK, her yerden geldiler. Dünya kadar araştırma yapılıyor. Artık bu olayı çözsünler / Fotoğraf: İHA

 

Coşkun Somuncuoğlu, acılı ailenin bazı kesimler tarafından yanlış yönlendirildiğinde ısrarcı:

Burada sevdiğimiz, komşumuz olan bir kız çocuğu rahmetli oldu. Devletin savcılığı, bu konu üzerindeki araştırmalarını devam ettiriyor. Ben babaya da anneye de üzülüyorum, evlatlarını kaybettiler. Ama bunu da suistimal ederek farklı boyutlara çektiler. Olayın araba çarpması mı, kaza mı, intihar mı ne olduğuna karar verilecek, araştırmalar sürüyor. 24 kişiyi suçladı Şaban Vatan, abimin torunu da onlardan biri. Bakın, ailemden en ufak, milyonda bir ihtimalle bile bu olayı saklayıp, örtbas etmeye çalışan biri varsa, Cenab-ı Hakk helak etsin. Ama ilgisi yokken olayı siyasi boyutlara çeken, hak yiyenleri de Allah helak etsin. 

"Bizim Canikli ailesiyle ticari ilişkimiz yok, bize ve Nurettin Canikli'ye iftira atılmaya çalışılıyor"

Dönemin Eynesil Belediye Başkanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin ailesiyle ticari ilişkileri olduğu iddialarını yalanladı:

Ben hayatımda ticaret yapmadım. Siz Nurettin Canikli'yi ne kadar tanıyorsanız, ben de o kadar tanıyorum. Birisi onlarla ticari bağımızın t’sini ispatlasın, ben her şeyi bırakırım. Varsa belgeleri konuşsunlar. Nurettin beyin (Canikli) üstüne bu iftirayı sıçratanlar var. Bir sabinin ölümüyle ilgili insanların üzerine iftira atıldığında çok üzülüyoruz. 

"Rabia Naz'ı Mavi Balina oyunu etkilemiş olabilir"

Rabia Naz Vatan'ın Mavi Balina oyunu oynadığını iddia eden Coşkun Somuncuoğlu, bu oyunun küçük kızın psikolojisine etki etmiş olabileceğini savundu.

Eski Belediye Başkanı'ndan "metruk ev" yanıtı

Coşkun Somuncuoğlu, davada delil sayılabilecek metruk evin neden yıkıldığı sorusuna ise "Neticede adam ev almış oradan, inşaat yapacak, projesini zaten eksiklikler nedeniyle durdurmuşuz, 3-4 ay gecikmiş. Belediye 'yık' da 'yıkma' da diyemez. Yıkım işlemi, inşaat firması ile ev sahibinin kararı. Savcılık araştırmalarını yapıyor ve karar veriliyor. Belediyenin bir yetkisi yok. İyi ki benim şoförlüğüm yok da üstüme atamıyorlar suçu. Bakın tekrarlıyorum, ailenin yönlendirildiğini düşünüyorum" yanıtını verdi.

 

Şaban Vatan: Hassasiyetli şekilde çocuk canı ardındaki katiller ortaya çıkarılsın

Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan ise komisyon üyelerinin ziyareti öncesinde Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Önemli olan komisyonun samimi yaklaşıp sonuca ulaşmasıdır. Hassasiyetli şekilde çocuk canı ardındaki katillerin ortaya çıkarılması için gereken yapılmalıdır.

Rabia Naz
Vatan ailesi, kızları Rabia Naz'ın ölümünün örtbas edilmeye çalışıldığını savunuyor / Fotoğraf: AA 

 

Komisyon 12 kişiden oluşuyor

"Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması ve Bu Konuda Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu", altı AK Partili, üç CHP'li ve birer MHP, İYİ Parti ve HDP'li milletvekilinden oluşuyor.

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU