Hürriyet’in eski yöneticisi yazdı: Demirören kardeşlerin arasındaki savaşı kim kazandı?

Bülent Mumay: Meltem Demirören'in Hürriyet’in 5. katındaki masasının üstünde çok sayıda dosya var

Fotoğraf: Reuters

Uzun yıllar Hürriyet’in internet sitesini yöneten Bülent Mumay, gazetedeki işten çıkarmaların perde arkasını irdelediği bir köşe yazısı kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mumay, DW Türkçe’de kaleme aldığı yazıda Hürriyet koridorlarından aldığı bilgiyi şu ifadelerle aktardı:

Operasyonun arkasında, geçen yıl vefat eden Erdoğan Demirören’in kızı Meltem Demirören var. Kardeşi Yıldırım Demirören’le girdiği güç savaşından galip çıkan Meltem Demirören, kardeşine yakınlığıyla bilinen grubun CEO’su Mehmet Soysal'ı da geçtiğimiz günlerde görevden almıştı. “Görgü tanıkları”nın aktardığına göre Meltem Demirören'in Hürriyet’in 5. katındaki masasının üstünde çok sayıda dosya var. Bu görüntü, Bağcılar’daki plazada işten çıkarmaların devam edeceği endişesine yol açıyor.

Mumay, uzun yıllar Hürriyet’in internet sitesini yönetmişti. Sitede yayınlanan bir haberin ardından Hürriyet Dijital Medya Grup Koordinatörlüğü görevinden alınan Mumay, bir süre gazetenin eski yayın yönetmeni Sedat Ergin'in özel danışmanı olarak görev yaptı. Hürriyet, en son Mumay’ı işten çıkartırken “tasarruf tedbirleri”ni gerekçe gösterdi.

Gazeteci Başaran: Yeni bir dünya kurulur, biz de oradaki yerimizi alırız

Ayrıca Hürriyet’ten kovulan gazetecilerden birisi olan Kenan Başaran da journo.com’da bir köşe yazısı kaleme aldı.

Başaran, şunları yazdı:

Bugüne kadar çok sayıda arkadaşım işten atıldı. Ve biz geride kalanların tek yapabildiği “Geçmiş olsun, yolun açık olsun” demekti.

Meslektaşım Çiğdem Toker’in, “Gazetecilik ‘ekmek parası’ dediğiniz yerde biter” sözünü söylediği günden beri düşünüyordum. 96. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet’in anayasasında tanıdığı ve devletin de dijital ortamda 40 saniyelik bir işleme dönüştürdüğü örgütlenme hakkı için fiilen faaliyetler içindeydim. Öyle ya, “La Casa De Papel” izleyip “Çav Bella” demekle hak yerini bulmuyordu!

İşte benim ve arkadaşlarımın atılmasının ardındaki esas “işletmesel” neden budur. Mesleğimizi her anlamda daha doğru bir zeminde yapmak için harekete geçmiştik, başkalarına da “Geçmiş olsun, yolunuz açık olsun” dememek için…

Nihayetinde, ben ve arkadaşlarım da “geçmiş olsun” ve “yolunuz açık olsun” temennileriyle uğurlandık! Ama olsun, güzel bir denemeydi. Şimdi işletme düşünsün! Zira ben düşünseydim, üç kuruşa bugün hâlâ daha orada bir işçi olabilirdim.

Devam edenlerin de yolu gerçekten açık olsun ve umarım (temennilerle bu iş olmasa da), onlar mesleklerini her anlamda daha iyi koşullarda yaparlar…

Referans, Radikal ve Hürriyet… 13 yıllık bir dönem benim için sona erdi…

Ne diyelim; “Yeni bir dünya kurulur biz de oradaki yerimizi alırız…”

Sevgiler…

Hürriyet'teki işten çıkarmalar

Gazetede, çoğunluğu Türkiye Gazeteciler Sendikası'na üye 40'tan fazla çalışanın iş akdi fesh edilmişti. İşten çıkarmalardan haberi olmayan Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar görevini bırakmıştı. Çalışanlar posta aracılığıyla evlerine gönderilen tebligatlarla işten atıldığını öğrenirken, Munyar da istifasını noter aracılığıyla gönderdiği tebligatla yönetime sunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU