Köpeğe eziyet şüphelisi belediyenin veterineri çıktı

Muş'un Bulanık ilçesinde köpeğe işkence eden 3 belediye görevlisinin görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekti. 3 görevliden birinin veteriner olduğunu belirten Vali Gündüzöz, “O ve ekibi tarafından bir hayvana eziyet edilmesi son derece acı" dedi

Sosyal medyada paylaşılan 3 kişinin bir köpeğe eziyet ettiği anların görüntüleri, büyük tepkiye neden oldu. Görüntülerin Muş’un Bulanık ilçesinde çekildiği ve şüphelilerin belediye çalışanı olduğu belirlendi.

20191031_2_39081142_49025834.jpg
Muş Valisi İlker Gündüzöz / Fotoğraf: AA

 

Veteriner ve ekibinin eziyet etmesi çok acı

Görüntülerin yayınlanmasının ardından bir açıklama yapan Muş Valisi İlker Gündüzöz, köpeğe eziyet eden şüphelilerin Bulanık Belediyesi’nde görevli bir veteriner, ve 2 temizlik görevlisi olduğunu aktardı. Olayı kınadığını belirten Vali Gündüzöz Gündüzöz, şunları kaydetti:

Bulanık ilçesinde bir köpeğe eziyet ediliyor görüntülerde. Kürekle boynu koparılmak isteniyor. Bunun üzerine faillerin yakalanmasına çalışıldı. Görüntülerde görevlilerin üzerinde Bulanık Belediyesi üniformaları vardı. Yapılan çalışma neticesinde şüphelilerden birinin Bulanık Belediyesi’nde veteriner hekim olarak çalıştığı, ikisinin de işçi olduğu tespit edildi. Talebimiz doğrultusunda cumhuriyet savcılığı harekete geçti ve ilgililer hakkında soruşturmaya başlandı. Bu son derece yanlış bir şey. İnsana hizmet edilmesi gereken bir yerde, hem de veteriner hekim olan kişi ve onun ekibi tarafından bir hayvana böyle eziyet edilmesi son derece acı.

Soruşturma genişleyebilir

3 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığını söyleyen Gündüzöz şöyle konuştu:

Şu anda adli tahkikat devam ediyor. Savcılık talimatı ile bu genişleyebilir, belli bir noktaya gidebilir ama görüntülerden tespit edilen 3 kişi hakkında işleme başlandı. Burada aslında bir görevi kötüye kullanma hadisesi de var. Hem hayvan hakları noktasında bir ihlal, hem de belediyede kamu görevlisinin görevini kötüye kullanma hadisesi var.

Şiddete maruz kalan köpeğin bulunamadığını aktaran Gündüzöz, "Anladığımız kadarıyla iğneyle öldürmeye ardından kürekle kafasını koparmaya, silahla vurmaya çalışıyorlar. Yani sistematik bir şey var aslında. Bu, tahkikat neticesinde ortaya çıkacak. Bundan sonrası savcılığımızın talimatı doğrultusunda yürütülüyor" dedi.

Belediye de soruşturma başlattı

Independent Türkçe’ye konu hakkında bilgi veren Bulanık Belediyesi Yazıişleri Müdürü Uğur Turan ise konunun adliyeye intikal ettiğini söyledi. Turan şöyle konuştu:

Bu olay tasvip edilecek bir olay değil. Her can kutsaldır. Konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Belediyemiz de ayrıca bir idari soruşturma başlattı. Edindiğimiz bilgileri de en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacağız.

Tedavi için merkeze götürmek istemişler

Turan’ın olayın nasıl yaşandığını ise şöyle anlattı:

Dün öğlen saat 14.00 sıralarında bir ‘kuduz köpek’ ihbarı üzerine veteriner hekim olayın gerçekleştiği yere gidiyor. Köpeğe uyuşturucu iğne vererek müdahale etmeye çalışıyorlar. Bu sırada veteriner hekim köpeğin kuduz değil uyuz olduğunu belirliyor. Köpeği tedavi için merkeze getirmek için iki belediye görevlisini yardıma çağırıyor. Bu sırada hayvan uyuşturucunun etkisinden kurtulunca korkarak müdahale etmeye çalışıyorlar.

Kendilerine ‘olayın ardından köpeğin salıverildiğine dair bilgi verildiğini aktaran Turan, ‘Bırakıldığı yerde görevlilerimiz araştırma yapıyor. Köpeği bulup durumu hakkında da kamuoyu ile bilgi paylaşacağız’ dedi.

 

Independent Türkçe, AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU