ABD ordusunun 4 yıldızlı generali, Trump’ı Mussolini’ye benzetti

Barry McCaffrey, “Mizahi medya yayınına yer yok. Bu, son derece ciddi. Mussolini’nin tarzı” dedi

Trump, bazı gazetelerin aboneliklerini durdurma kararı almıştı (AFP)

Amerikan ordusunda birçok madalyası bulunan emekli general Barry McCaffrey, ABD Başkanı Donald Trump’ı faşist diktatör Benito Mussolini’ye benzetti. McCaffrey, Trump’ın geçen haftaki eylemlerinin Amerika için dönüm noktası olduğunu söyledi. 

Trump, yönetimine New York Times ve Washington Post gazetelerinin aboneliklerinin hafta başında sonlandırılması emrini vermişti. McCaffrey bu adımı “son derece ciddi” diye nitelendirdi.

Dört yıldızlı general şunları kaydetti:

Beyaz Saray’ın Trump’ın tüm federal hükümet kurumlarına New York Times ve Washington Post aboneliklerini sonlandırmasını söylediği açıklaması, ulusal tarih açısından dönüm noktasıdır (...) MİZAHİ medya yayınına yer yok. Bu son derece ciddi. Bu Mussolini’nin tarzı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Stephanie Grisham, söz konusu girişimi tasarruf amaçlı olarak niteleyerek önemsizmiş gibi göstermeye çalıştı. Grisham bunu “vergisini veren yurttaşlar için yüz binlerce dolarlık büyük tasarruf” diye tanımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özellikle New York Times ve Washington Post gazetelerini bir süredir eleştiren Trump, pazartesi günü Fox News’e yaptığı açıklamada, iki gazeteyi Beyaz Saray’da artık “istemediklerini” ve bu gazetelerin aboneliklerinin “sonlandırılacağını” söylemişti.

Gazetelerin kağıt baskısı salı gününden bu yana Beyaz Saray’da görülmezken, dijital versiyonlarına erişimse sürüyor. Her iki gazete de e-posta adresleri “.gov” ve “.mil” ile biten federal hükümet çalışanlarının yanı sıra kadın ve erkek askerlere ücretsiz dijital abonelik hizmeti sunuyor.

 

 

Beyaz Saray’ın Financial Times, The Hill, New York Post, Politico, Wall Street Journal, Washington Times ve USA Today’in de aralarında bulunduğu diğer gazetelere abonelikleri devam ediyor. 

İtalya’da 1922 darbesiyle iktidara gelen Mussolini, Avrupalı diğer faşist liderlerle ittifak kurmuştu.

Mussolini tarafsız İsviçre’ye kaçmaya çalışırken sonunda komünist partizanlar tarafından yakalanıp idam edilmişti. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU